Müslüman , müslümanın kardeşidir ve müslüman müslümanı sevmedikçe iman etmemiş olur.Bu bizim mihenk taşımızdır, öyle de  olmalıdır. Geriye ne mi kalır? Sadece teferruat...
 
Öyle bir zaman yaşıyoruz ki hem de ne zaman.Yüzde doksanı müslüman olan ülkemde durumumuz o kadar sancılı, o kadar endişe vericiki kelimeler,içinde bulunduğumuz durumun vehametini anlatmakta yetersiz kalıyor.
 
Yine bir seçim dönemi ve seçime sayılı günler kaldı. Dünya kamuoyunu yakından  takip ettiğiniz zaman ülkemizdeki seçimlerin,2023’ün en önemli olayı olarak kabul edildiğini açık bir şekilde görürsünüz.
 
Ne sıradan bir coğrafyada yaşıyoruz ne de herhangi bir ülkenin tebasıyız, milletiyiz.Türkiye çok özel bir ülke.Alevisi,sünnisi,kürdü,çerkezi,lazı, gayri müslimi ile Türk milleti sıradışı özelliklere sahip.Gerek yedi yüz yıl cihanda hakimiyet sürmemiz gerekse binlerce yıllık devlet geleneğimiz,bunun en bariz göstergesi.Hal böyle olunca,yani demem o ki geçmişiniz parlak, geleceğe dönük hedefleriniz de büyük olunca baştaki dertler bitmiyor,bitmeyecek.
 
Bu ülke üzerinde hesabı olan nice ülkeler,nice örgütler,topluluklar var.Madden var, manen var,var da var...ONLAR KENDİLERİNE VERİLEN GÖREVLERİ YERİNE GETİRİYORLAR! Görmek istersek elbette görebiliriz çünkü gizlemiyorlar.Kendi açık ifadeleri ile : “Türkiye hiç bir zaman kendi haline ve iradesine bırakılamayacak kadar önemli bir ükle!“ Bu yüzden ülkemi, milletimi kendi emelleri doğrultusunda dört bir yandan çekiştiriyorlar.Bunu yaparkende sanki faydamızaymış gibi davranıyorlar.Kendilerini çok akıllı , bizleri de çok saf sanıyorlar.Peki haklılar mı ?Ben söyleyeyim siz karar verin.
 
Hani bilmeyenimiz var mı ? Türk milleti olarak bizler bu devleti , Cumhuriyetimizi hangi şartalarda kurduk ?Bu kutlu devlet nerelerden geldi,nerelerden geçti...Soğuklarda donduk, sıcaklarda yandık, aç susuz kaldık,binlerce kez öldük amma bu vatana yan bakanlara fırsat vermedik.Hiç bir zaman bu millet esaret altında yaşamadı.Tek başına da kalsa cihana kafa tuttu.Her seferinde küllerinden yeniden doğdu.Bir yüzyıl bitti , yeni bir yüz yıl başlıyor.Asırlardır bizleri yok etmeyi planlayan cümle düşmanlarımız yine iş bşında.Bu yüz yılın gerçek manada bizim yüz yılımız olacağını çok iyi anlamışlar, çok iyi analiz etmişler,çok iyi biliyorlar...
 
TARİH BOYUNCA BİZE KARŞI NE ZAMAN CEPHEDE KAZANDILAR Kİ BU GÜNDE KAZANSINLAR!
Bu yüzden en iyi bildikleri yoldan geliyorlar.Nasıl mı ? Dindaşlığını,ülkedaşlığını,devletdaşlığını unutan, bölünmüş,kişisel hırslara kapılmış,ülkesini değil kendini,devlet bekasını değil ekonomik rahatlığını düşünen,devlet ayaklar altında ezilse de cebinde para olunca her şeyin eskisi gibi olacağını zanneden bir toplum oluşturma,bir ruh hali meydana getirme !
 
Geçmişte cümle partilerin tek ve ortak derdi “Devletin Bekası “ idi.Bugün aynı yerdemiyiz peki ?Bir terslik yok mu ?Neden din,millet,ülke ,devlet kardeşliğimiz toz duman oldu?Neden ortak noktalarımızı değil de ayrıldığımız noktalar sürekli gündemde,yaralar kaşınıyor?Neden gözlerimiz büyük resmi göremez oldu ? Neden tek gaye rakibi ezip geçmek oldu ?Kimlerle yol yüründüğü,hangi bedellerin ödeneceği,nelere mal olacağı önemsenmiyor ? ...Neden ? Peki sadece kusurlu partiler mi ?Millet olarak bizler ülkemizin uçurumdan atılmak istendiğini, bayrağımıza göklerin çok görüldüğünü,mineralerimize ezanların yakıştırılmadığını,kolumuzun kanadımızın kırılmak istendiğini bu yolda türlü türlü komplolar kurulduğunu ,neden göremiyoruz ?
 
Canlar,aklın yolu birdir derlerde bu günlerde ve bu seçimde akıllar biraz küflü biraz paslı,gönüller biraz kararmış.Gelin başımızı avuçlarımızın arasına alalım.Gönül gözümüzle Rabbimize dua edelim.Ondan sonra da her kes her nerede gönlü mütmain ise seçimini ondan yana kullansın, oyunu ona versin.
 
Ya Rabbii !!!
Bize basiret ver,feraset ver.Sonradan pişman olacağımız şeyleri  konuşmaktan,düşünmekten ve yapmaktan muhafaza eyle.Doğru karar almayı,aldığımız kararların altında ezilmemeyi nasib eyle.Ceddimizin ve evlatlarımızın yüzüne bakamamaktan sana sığınırız.Bizi kendi halimize bırakma.Yanlışı doğru, çirkini güzel,kötüyü iyi görmekten bizi esirge. Amin Amin Amin
 
Selam ve Dua ile, kalın sağlıcakla.
Azmi OZAN