Hamdolsun seçimimizi demokratik bir şekilde,dünyaya örnek olacak bir katılımla tamamladık.Bütün şer odaklarının beklediği çok şükür ki olmadı.Tüm planlarını ve beklentilerini boşa çıkaran Rabbime sonsuz şükürler olsun.Milletimiz,hayat memat meselesinin bilinci ile kendisine yakışanı yaptı.
 
Evet ,bir yüz yıl bitip yeni bir yüz yıl başlarken,bu güne kadar ki kazanımlar ve binlerce yıllık Türk devlet aklı ile oluşturulan planların sekteye uğramaması gerekiyordu,öyle de oldu.Çünkü ; bırakın dereyi geçmeyi,derenin ortasında at değiştirilirmiydi?
 
Aziz Türk milleti,barajlar,yollar,tüneller ve daha nice alt yapı çalışmaları,nükleer enerji santrali,TOG elektrikli otomobili,TCG Anadolu gemisi,farklı görevler için kullanılan insansız; silahlı,silahsız deniz ve kara araçları, milgem projesiyle her geçen gün güçlenen deniz kuvvetleri filosu,milli muharip uçak Kaan’ı,Hürküş,Hürjet,Atak helikopterleri,Akıncı,Anka,Aksungur’u,Karadeniz’de çıkarılıp vatandaşın hizmetine sunulan doğalgazı,Gabar’da keşfedilen petrol rezervi ile şaha kalkmış kutlu devletin yolculuğunu sekteye uğratmadı.İstikrar ve büyük ideallerden yana olduğunu cümle aleme gösterdi.
 
Mescid-iAksa’da şükür namazı kılan müslüman kardeşlerimizi,dünyanın dört bir yanında bu kutlu yürüyüşün devam etmesini kutlayan mazlum ve masum halkları,yurt dışındaki gurbetçi canlarımızın devlet aidiyetini ve şuurunu görüpte duygulanmamak mümkün mü?Tüm bunlar,yeni oluşacak kabinenin taşıyacağı sorumluluk duygusunu  kat be kat artırmalıdır.Yeni bir vizyon,çok yüksek kondüsyon,enerjik ,daha çevik ve hızlı ,doğru kararları seri şekilde uygulayan, adete zamanla yarışan bir ruh hali ve motivasyon ile Kızıl Elma’ya koşulması gerekiyor.
 
İnşallah temennim odur ki ,dürüst,çalışkan,üreten ,istihdam eden,geleceği gören bireyler olarak;
artık siyasi çekişmelerimizi bir tarafa bırakıp ülkemizin,devletimizin bekası için ,dünyanın dört bir yanına yayılmış Türk milleti ve Türki cumhuriyetler için,yüzünü biz dönmüş umutları olduğumuz cümle mazlum halklar ve cümle ümmet için bizi yönetenlere destek oluruz...
 
Çünkü ;başka Türkiye yok !Biz,hiç bir yere sığmayız,hiç bir yerde barınamayız.Kimseye el açmadık açamayız.Biz Türk’üz,müslümanız çok şükür.Hiç esaret görmedik,göremeyiz.İslamın son kalesi,cümle mazlumların ve ümmetin ümidiyiz !!!
 
Duamız odur ki ;”yeni yüz yıl düsturuyla yola çıkan bu ekibe Kavi olan Allah’ım güç ve kuvvet versin.Basiret,feraset ve cesaretlerini artırsın.Her ne karar verilecekse doğru kararlar vermeyi ve yanılmamayı nasip etsin.Katından imrenilecek başarılarla muvaffak kılsın.Afet,bela ve musibetlerin cümlesini def eylesin.
 
Bu satırları yazarken ,Galatasaray süper lig şampiyonluğunu ilan etti.Canı gönülden kutlar,Avrupa’da da büyük başarılar dilerim. 
 
Selam ve dua ile...
 
Azmi OZAN