İç huzur,hepimizin ihtiyacı olan zihinsel ve duygusal olarak içsel dengemiz, sakinliğimiz ve memnuniyetlik hallerimizin durumudur.

İç huzur öncelikle insanın kendini tanımasıyla,kendini sevmesiyle hayatın her alanında önemli bir rol oynayan değerlerdir.Kendimize hak ettiğimiz değeri başkalarının da aynı şekilde davranmalarını beklememiz gerektiğini anlamamızı sağlar. Böylece içsel huzur ve dışsal  ilişkilerde tatmin edici   bir dengeyi bulabiliriz.                        
 

İç huzur'a ulaşmış insanlar ,Stres, Endişe Kaygı ve huzursuzluk hislerinden tamamen uzaklaşarak Huzurlu, Mutlu ,sakin pozitif bir yaşam deneyimi seçmiş olurlar.İç huzuru bulmak için kendimizi mutlu eden hobileri yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

Örneğin ,Müzik dinlemek Kitap okumak  Resim yapmak ve yaratıcı faaliyetlerde bulunarak ruhumuzu besleyebiliriz.

Doğada yürüyüşler, yaparak vakit geçirmek, ağaçların güzelliklerini kuş seslerini dinleyerek sakinleşmemizi sağlayacaktır. Düzenli spor ve egzersiz yaparak düzenli beslenerek ve yeterli uykuyu alarak sevdiklerimizle vakit geçirerek iç huzurumuzu arttırabiliriz. Bunun yanı sıra duygusal bağlantılar kurarak Aile Dost ve Arkadaş veya topluluklarla bağlantı kurarak duygusal destek sağlayabiliriz.  

Unutmayalım ki,Herkesin İç huzuru bulma süreci çok farklı olabilir.

Kimi çabuk iyileşir  kiminde zaman alabilir.Sizler Düşüncelerinizin toplamısınız.iç huzuru bozmamak için olumsuz düşünce ve imgeleri benimsemekten  kaçınmalısınız. Karanlıktan kurtulmanın yolu Işıktır. Soğuğun üstesinden gelmenin yolu sıcaktır .Olumsuz düşüncenin üstesinden gelmenin en iyi yolu da iyi düşünceyi koymaktır. İyi beyan ederseniz kötüler ortadan kalkacaktır ve sizleri hiç huzurunuza kavuşturacaktır.

Aslında kafamıza taktığımız her problem çözümü için de barındırmaktadır.

Her sorunun cevabı kendi içindedir .Başka birilerinin söylediği sözler siz izin vermediğiniz sürece sizi kızdıramaz, rahatsız edemez için huzurunuzu kaçıramaz. Bir şeye sinir olursunuz öfkelenirsiniz, Zihninizde öfke duygusunu ve öfkelenmeyi yaratırsınız. Sonra da eyleme geçmeye karar verirsiniz. Belki siz de aynı şekilde konuşur ve tepki verirsiniz.

Gördüğünüz gibi düşünce, duygu, tepki ve eylem Hepsi kendi beyninize oluştu ve iç huzurunuzu kaçırmış oldu.

Düşüncelerinizin Duygularınızın tepkilerinizin Efendisi olduğunu bildiğiniz sürece eleştiriler sizi incitmez.

Bu durumlar sizi karşınızdaki kişi için iyilik dileme fırsatını yaratarak iyilik yapmaya yönelten nedenleriniz olacaktır.
 

Başkalarını Affetmek zihinsel , İç huzur ve sağlık için gereklidir.

İnsanın kendini anlaması ve değerini bilmesi,Kendine öncelik vermesi,Hedeflerine ulaşmanın,başarmanın iç huzurun en büyük anahtarıdır.