Dört gün süren fuarda yapay zekâ, dijital teknolojiler, döngüsel ekonomi ve cam üretiminde karbondioksit (CO₂) emisyonlarının azaltılması konuları ele alındı.

48 Ülkeden 1.150’nin Üzerinde Katılımcı

Messe Düsseldorf tarafından açıklanan verilere göre glasstec 2026’ya 48 ülkeden 1.150’nin üzerinde firma katıldı. Uluslararası cam sektörünü bir araya getiren fuarda şirketler, yeni teknolojilerini, üretim çözümlerini ve ürünlerini sektör temsilcilerine ve ziyaretçilere tanıttı.

Türk Firmaları Fuarda Yer Aldı

Türkiye, glasstec 2026’da TurkishGlass çatısı altında ve bireysel katılımlarla temsil edildi. Şişecam, Salt Cam, Akar Makina ve Akdağ Makina gibi firmaların da aralarında bulunduğu Türkiye’den yaklaşık 30 firma fuarda stant açtı.

Türk firmaları, cam sektörüne yönelik teknoloji ve ürünlerini uluslararası katılımcılara ve küresel pazara tanıtma imkânı buldu.

Yapay Zekâ ve Dijital Teknolojiler Gündemdeydi

Fuarın öne çıkan başlıkları arasında yapay zekâ ve dijital teknolojilerin cam sektöründeki kullanım alanları yer aldı. Bunun yanı sıra döngüsel ekonomi, kaynakların verimli kullanılması ve cam üretiminde CO₂ emisyonlarının azaltılmasına yönelik çalışmalar da fuarın ana gündem maddeleri arasında bulundu.

Yazar ve Şair Dr. Ömer Demirbağ Gelsenkirchen’de Sevenleriyle Buluştu
Yazar ve Şair Dr. Ömer Demirbağ Gelsenkirchen’de Sevenleriyle Buluştu
İçeriği Görüntüle

Bir Sonraki Buluşma 2028’de

İki yılda bir düzenlenen glasstec fuarının bir sonraki organizasyonunun Ekim 2028’de yine Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

FUARDAN TÜM DETAYLAR FOTOĞRAF GALERİSİNDE ….

Muhabir: Haber Merkezi