Olay, geçtiğimiz günlerde Karşıyaka köyü Karanfil sokakta meydana geldi. Köyde yakın bir cami olmadığı için ezan sesini duyamayan Ayşe Besimler, Din İşleri Başkanlığı’na müracaat ederek, resmi izin alıp evinin çatısına hoparlör koydurdu. Ancak, bu durum KKTC’den toprak satın alan yabancı uyrukluları rahatsız etti. Yabancılar, Ayşe Besimler’in evini taşlayarak, sözlü saldırıda bulundu ve her türlü baskıyı uyguladı.

Yabancılar, ezan sesinin kesilmesi için Girne kaza mahkemesine dilekçe verdi. Mahkeme, olayla ilgili soruşturma başlattı. Ayşe Besimler ise, avukatı Mustafa Şener ile birlikte, ezan sesini susturmak isteyenlere karşı hakkını aramak için mücadeleye girdi.

 Ayşe Besimler, “Sadece ezan sesini duyabilmek ve milli değerlerimize sahip çıkabilmek amacıyla hoparlör taktım. Ancak bu, beni rahatsız eden yabancıların hedefi haline getirdi. Hukuki sürecin sonuçlanmasını bekleyerek haklarımı savunacağım. Ezan sesimizi dava edenlere karşı mücadelemiz sürecek.Bu topraklarda yüzyıllardır ezan sesi kesilmedi,burada hepimizin atalarından izler var. Ülkemize alınan yabancılar bizim geleneklerimizi bitiremeyecek ve değerlerimizi ayaklar altına alamayacak.Onlara asla boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.