Milli Kütüphane kullanıcılarına yeni hizmet Milli Kütüphane kullanıcılarına yeni hizmet

Başkan Yücel Can mesajında,"İdareci ve  Kolları Başkanımız, İl Temsilcilerimiz, Temsilcilerimiz, Üyelerimiz,
Dava ve Yol Arkadaşlarımız
Gönül Dostlarımız, Büyüklerimiz, Hanım Efendiler, Bey Efendiler, Geleceğimizin Umudu ve Ümidi Gençlerimiz...

Öncelikle hepinizi Allah'ın selamı ile selamlayarak, her birinize hürmet, muhabbetlerimi arz ederek; Bizi sonsuz nimetleri ile kuşatan, bize her türlü güzellik veren, bizi muhafaza eden, çalışmalarımızda hayırlı kapılar açarak bize ibadetleri, Ramazanı Şerifi, Mübarek Kadir Gecesi ve Mübarek Ramazanı Bizlere bahşeden Rabbimize hamd-ü sena ederim. 

Bu vesile ile kuruluşundan bugüne kadar Resullulah sav cemiyeti  Hılfıl Fudül Cemiyeti, ecdadın Ahiler ve Loncalar Teşkilatları hatırına ve bilhassa Allah rızası için İdareci ve Bürokratlar Bürokratlar Birliği Derneğine maddi ve manevi katkısı olan, gönlü bizden yana olan,  birşeyler yapmak istediği halde yapamadığı halde safı belli olan; bizi tanımlayan ve tamamlayan samimi, sadık, vefakar, adil, liyakatli, mukaddesata  önem veren,  hürmetkar, muhabbet timsali, emanet ve vekalet hamisi, hamiyetperver, hasbi, birlik-beraberlik-paylaşma-fedakarlık, geride hoş bir sada bırakan şekilden öte insanlardan; Siz dava ve gönül dostlarımızdan, ebediyete irtihal edenlerimizden; Merhum Zakir TAŞDEMİR, Merhum Ali KOPLAY, merhum-merhumelerden; Bizim yakın ve yakinlerimizden ebediyete göçenlerden dünyada, kabirde,  ahirette ve her daim razı olsun. Hepimize en güzel hal, her iki cihan saadeti ve yalnız Allah'a kul olabilme şuuru ve Zat-ı Akdesi ile birlikte olmanın şuurunu, hazzını nasip etsin.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği her ne kadar 2009 yılında kurulmuşsa da Kalu Bela ve Kainatın yaratılışındaki hakikatleri; İlahi  ve Resul-Nebi- Peygamber anlayışını, hakikatlerini kendine rehber edinmiştir.

Bununla birlikte İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği geçmişi, ecdadı ile bağrışmayan, onlara sırt çevirmeyen, bugünü geleceğe hazırlayan bir noktada hayat mektebidir. 

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği kargaşanın, fitnenin, bölücülüğün, parçalanmanın, münafıklığın, her türlü terörün, darbenin, ihanetin, işbirliğin, düşmanlağın karşısında olup bu konuda asla tavizkar olmamış ve olamaz da, olmayacaktır da...

Yukarıda belirtilen vasıflar ile birlikte mukaddasatlarımız; Kuranı Kerim, İslam Dini, vatan, bayrak, millet; Türkiye birbirinden ayrılmayan kırmızı çizgilerimizdir. Bu hususlarda taviz verilemez, pazarlık konusu olamaz ve hiçbir beklentiye girilemez.  Bunlar bizim kırmızı çizgilerimizdir.

Bizde kapan değil; katan, kaçan değil; tamamlayan; yıkıcı eleştiri değil; yapıcı eleştiri,  tahrid edici üslup değil; yumuşak dil ve hal, neyime lazım-bana ne- ben öznesi değil; bilinç, şuur, sorumluluk, biz duygusu ile birbirini tamamlayan bir vücudun parçası gibi Kardeşlik Sınır Tanımaz, Biz Birlikte Güçlüyüz, Geleneksel Çocuk fikirlerinin slogan, sloganlarının proje olduğu ve bu projelerin sınır tanımadan Balkanlarda Akademik ve Kültürel Miras ve Elini Tut Projeleri ile dünyaya açılmayı amaç edinen; bunun dışında Hayrınıza Vesile Oluyoruz,  Tam Zamanı Şimdi, Dost Meclisi, Alandan Salonlara,  Maraş'tan Bir Haber Geldi gibi onlarca projenin mimarı olan ALTERNATİF DEĞİL; YARDIMCI, HİZMETÇİ, HİZMETKAR ve insana dokunan, kalıcı çalışmalarıyla örnek bir sivil toplum kuruluşudur.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği aynı zamanda MİLLİ İRADE, ASTP,, 15 TEMMUZ ANKARA ASTP, ELAZIĞ ASTP, GAZZE, FİLİSTİN, ARAKAN, ANAYASA PLATFORMLARI KURUCUSI ve Üyesidir.

Bu çalışmalarda teşekkürün en büyüğü Türkiye'mize, Devletimize, Cumhurbaşkanlığımıza, bağlı bulunduğumuz İçişleri Bakanlığımız başta olmsk üzere diğer bakanlıklara, temsilcilerine, Kıymetli yazılı ve görsel Basın'a ve Basın Temsicilerinedir.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği  olarak biliyoruz ki başka Türkiye yok ve inanıyoruz ki Türkiye'mizin rehberliğinde,  liderliğinde sadece İslam Aleminin değil;  mazlumların, mağdurların da başta sözden öte hürriyet,  insan hakları sorunları çözümlenerek insana insan olduğu için; her insan bir değerdir anlayışı hakim olacak ve biz de buna çalışan yardımcı, sorumlu bir sivil toplum kuruluşu anlayışından ayrılmayacağız.

Bu vesileyle bir vücudun parçaları gibi çalışan değer katan yol arkadaşlarımıza, gönül dostlarımıza, emeği geçen herkese; ilgili kurum ve kuruluşlara; Türkiye'mize, Devletimize, Cumhurbaşkanlığımıza tekrar teşekkür eder, Allah'a şükrederek herrbirinizin, ailelerinizin,  ülkemizin, İslam Aleminin Ramazan Bayrağını en kalbi duygularla tebrik eder, huzur ve insan haysiyetine yakışan bir hayat temenni ederim.
Filistin, Gazze, Doğu Türkistan gibi savaş halinde olan İslam Ülke ve belgelerinin unutulmadın bir anlayışla hayırlı bayramlar"dedi.