Akustik GmbH tarafından düzenlenen konser, 29 Mayıs Perşembe akşamı Rheinhausen-Halle’de gerçekleşti. Büyük bir ilgiyle karşılanan etkinlikte Ender Balkır, sevilen türküleri ve özgün yorumlarıyla dinleyicileri adeta büyüledi.
Seyirciler, konserden son derece memnun ayrıldıklarını belirterek, benzer etkinliklerin devamını dilediklerini ifade ettiler.
Akustik GmbH ortaklarından Deniz Güner, konser sonrası yaptığı açıklamada, izleyicilerin memnuniyetinin kendisini çok mutlu ettiğini vurguladı. Güner, Ender Balkır’ın sadece türkü söylemekle kalmayıp, türkülerin arkasındaki hikayeleri de izleyicilerle paylaşarak Halk Müziği’ni daha da anlamlı hale getirdiğini söyledi.
HALK MÜZİĞİ ZENGİNLİKTİR
Konserin ardından müzikseverler, halk kelimesinin geçtiği her ifade ve cümlenin güzel olduğunu dile getirerek, Türk Halk Müziği’nin önemine ve zenginliğine bir kez daha dikkat çektiler. Duisburg’daki bu özel gece, hem Türkiye’den uzakta yaşayanlar için memleket hasretini bir nebze olsun dindirdi hem de Halk Müziği’nin Avrupa’daki dinleyicilere ulaşmasına vesile oldu.
Ender Balkır’dan Duisburg Konseri Sonrası Açıklama
Konser sonrası duygularını dile getiren Ender Balkır, “Duisburg’da dinleyicilerimle buluşmak ve onlara türkülerimizi hikayeleriyle anlatmak benim için büyük bir mutluluktu. Seyircilerin ilgisi ve sevgisi beni çok duygulandırdı. Akustik konserlerin samimi atmosferi içinde hem ben hem de dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadık. Birlikte türküler söyleyip hikayelere dokunmanın memnuniyetini yaşıyorum,” dedi.
Haber ve Fotoğraflar : Murat Pehlivan