DİTİB, Ramazan ayı münasebetiyle “Sana İhtiyacı Olan Kardeşlerin Var” temasıyla yürüttüğü yardım kampanyası çerçevesinde, “Gıda Yardım Paketi” dağıtımını gerçekleştirdi. Öncelikli olarak deprem bölgesi olmak üzere 24 ülkede ve 150 bölgede gönüllüler tarafından paketler dağıtıldı. Gıda paketleri içerisinde bulunan pirinç, şeker, sıvı yağ, makarna, fasulye, un ve tuz gibi ürünler ihtiyaç sahibi ailelere gönüllüler tarafından teslim edildi.

Deprem bölgesinde ve dünyanın dört bir yanında “İyilik Sofraları” kuruldu. Ramazan çalışmaları kapsamında “İftar ve Sahurumu Kardeşimle Paylaşıyorum” temasıyla gıda yardımının yanı sıra toplu iftarlar düzenlendi. Deprem bölgesinde günlük 16 bin kişiye iftar ikramı yapıldı. Ayrıca, Ramazan ayı boyunca deprem bölgesinde iftar ve sahur ihtiyaçları da karşılandı. Gönüllüler ayrıca bölgedeki çocuklarla vakit geçirerek hediyeler dağıttı.

DİTİB, Ramazan ayında iftar sofralarını bereketlendiriyor

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey yaptığı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla bu yıl da yardım faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek, geçen sene olduğu gibi bu sene de deprem bölgesine öncelik verdiklerini kaydetti.

Leverkusen DİTİB Camii‘nden şehirin Bundesliga Şampiyonu’na kutlama Leverkusen DİTİB Camii‘nden şehirin Bundesliga Şampiyonu’na kutlama

Kuzey, “Uzak yakın demeden, gönül coğrafyamızın en ücra bölgelerinde dahi geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da DİTİB olarak TDV iş birliği ile muhtaç kardeşlerimize umut olduk. Başta deprem bölgesi olmak üzere dünyanın farklı bölgelerine emanetlerimizi ulaştırdık. Gönüllülerimizin de katıldığı program kapsamında gıda paketiyle toplam 50 bin 600 kişiye ulaştık. İftar sofralarının kurulabilmesine vesile olarak Ramazan ayının daha güzel geçmesine katkı sağladık. Dünyanın gözü önünde yaşanan drama da DİTİB olarak kayıtsız kalmadık. Gazze’de zor şartlar altında temin edilen gıdalarla hazırlanan iftar paketlerini mahalle mahalle ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık” dedi.

Kuzey, “Bu iyilik hareketini destekleyen bütün hayırseverlerimizin ve DİTİB ailesinin Cenab-ı Hak hayır ve hasenatlarını kabul eylesin” diye konuştu.

Ditib Ramazan Yardim Fas 2Ditib Ramazan Yardim Deprem Bolgesi 2Ditib Ramazan Yardim Deprem Bolgesi 1Ditib Ramazan Yardim BangladesDitib Ramazan Yardim AzarbaycanDitib Ramazan Yardim Azarbaycan Iftar