Tevfik  Kara

Tüm Makaleleri

Tevfik Kara

Tevfik Kara kimdir?
Almanya’lı Türk gazeteci Tevfik Kara, 1 Şubat 1962’de Giresun’un Tirebolu ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Tirebolu-Arslancık’ta, liseyi ise Samsun’da bitiren Kara, bundan sonra 1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca dövizsiz öğrenci olarak Almanya’ya geldi. Goethe-Institut ve Inlungua lisan okullarında Almanca öğrendikten sonra yüksek öğrenime başlayan Kara, öğrenimine ara verdiği süre olan 1982 yılında Tercüman’da gazeteciliğe başladı.

Mayıs 1984 yılında Hürriyet’e geçen Kara, 2013 yılının sonuna kadar aralıksız olarak Hürriyet gazetesi’nin NRW (Kuzey Ren-Vestfalya) Muhabirliği’ni yaptı. Spor içerikli köşe yazarlığı da yapan Kara, 1990 yılında Frankfurt merkezli Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti (ATGC) tarafından çeşitli dallarda verilen ödüllerin ‘en iyi fotoğraf’ kategorisinde ödül olarak sahibi oldu.

Gazetecilik yanı sıra Türk sivil toplum kuruluşlarında da çalışmalarda bulunarak bu alanda liderlik rolü üstlendi. 1985’te kısa bir süre sahipsiz kalan Plettenberg Grubetspor futbol kulübünü teslim aldıktan sonra kulübün borçlarını sıfırlayarak yeni yönetim kuruluna seçilmesiyle birlikte görevi devamlılık açısından teslim ederek örnek sergiledi.

1986 yılında ise, günümüzde 600’e aşkın üyesi bulunan DİTİB (Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği) Plettenberg Eyüp Sultan Camii’sinin ilk yönetim kurulu’nda kurucu üyeliği yanı sıra Plettenberg …

ALMANYA'DA GECİKEN İMAM PROJESİ

„60 yıldan beri Avrupa'yı mesken tutan bir toplum kendi imamını, kendi öğretmenini ve kendi sanatçısını yetiştirecek konuma gelmiştir.