Ankara tarihi Hamamönü Altındağ Belediyesi Kabakçı Konağında İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Dost Meclisi Buluşmalarının 2024 yılının ilk konukları TV Programcısı, Gazeteci, Yazar, Avrupa Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Hasan Fişenk Moderatörlüğünde Konya Milletvekili Sayın Ali Yüksel ve Stratejist, Siyaset Uzmanı Sayın Mehmet Bozkuş konuşmacı olarak teşrif ettiler.

Moderatör Adnan H.Fişenk’in,  İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can’ın selamlama ve takdim daveti ile başlayan buluşmada; Başkan Yücel Can; logolarında görüldüğü gibi renklerini bayraklarından aldıklarını kırmızı kadar kararlı ve vatan, bayrak, inançları için gerekirse kanlarını ve canlarını feda etmekten çekinmeyeceklerini, beyaz kadar da ak, arı, saf, duru kalmayı amaçladıklarını; turkuaz rengi ile engin ve dinginliğe, ferah bir hayata önem verdiklerini; logoları ile geçmişten kopuk olmadan insana hizmette sınır tanımadıklarını; kainatın bir yaratanı varsa; Allah rehber olarak peygamberleri ve kutsal kitapları insanlara göndermiştir ve biz de örnek olarak kendimize rehber ediniyoruz. Allah, nasıl kâinatın en şereflisi insanı nasıl muhatap aldı ise İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği de insanı muhatap almaktadır ve en büyük idareci olan insan, aynı zamanda Allah’ın kulu, memurudur. Önce adalet, liyakat, samimiyet, sadakat, vefa, güven; inanç, ahlaki, insani değerler ve şekilden öte insan olarak geride bırakılacak ölümsüz eserler ile hoş bir sada en büyük eserimizdir. Davetiyemizdeki ve salonumuzdaki projelerimiz bizi en iyi şekilde anlatmaktadır. Biz evrensel değerlere bağlı olarak Hılfıl Fudul Cemiyetinden, Ahiler ve Loncalar Teşkilatından bugüne ve gelecek nesillere giden bir köprüyüz dedi.

Altındağ Belediyesi Kabakçı Konağında İdareci Bürokratlar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın  Yücel Can’ın açılış konuşması ve katılımcıları selamlaması sonrası konuşmacı konukların Yeni Dünya Düzeninde Yükselen Güç Türkiye ve Filistin, İsrail, ABD, İngiltere, Akdeniz ve Dünya denklemi, İsrail’in acımasızca yapmış olduğu soykırım gibi küresel konuların ağırlıklı olduğu konular üzerinde yoğunlaşarak, konuşmacılar bu kritik konular üzerinde ilgili bilgilendirme yaparak, kendi görüşlerini ve ön görülerini dile getirdiler. 

Adnan H. Fişenk moderatörlüğünde Konya Milletvekili Sayın Ali Yüksel değerlendirmesinin bir bölümünde Moğol İmparatoru Hülagü ile Bağdat’taki dervişlerden Kadıhan arasındaki sohbet olmuştur.Konya Milletvekili Sayın Ali Yüksel; Kuran’ım önemine vurgu yaparak, Müslüman olmanın gereğini yerine getiremediğimizin vurgusunu yaparak, birçoğumuzun Müslüman olduğu halde kaç kişimiz Kuranı Kerimi bırakın Arapça olarak okumayı, Türkçesini dahi bir kez okuyup anlayarak yaşamımızda uyguladık mı? Nasıl bir Arabanın kullanım kılavuzu varsa, İnsanın kullanım kılavuzu da Kurandır, Kurandan uzaklaştığımız sürece sonumuz hüsrandır, dedi.

Stratejist, Siyaset Uzmanı Sayın Mehmet Bozkuş konuşmasının bir bölümünde;

Özellikle Türkiye’nin Batının kumadasından çıkarak bağımsız politikalarla yoluna devam etmek isteyen ve bu uğurda birçok politikasını değiştirerek kendi varlığını ve kendi kimliğini ispat etmek yolunda bölgesel güç ve küresel aktör olarak yerini almak üzere yola çıkmış olan ve etrafımızda ki gelişmelere de baktığımız zaman Ukrayna’dan, Filistin’e, Çeçenistan’dan Gürcistan’a, Kadife devrimlerinden, Arap baharlarına ve Balkanlarda ki gelişmelere kadar hepsine baktığımız zaman Türkiye’nin hinterlantlında olan ve Türkiye’nin izlerinin olmadığı bir noktayı göremezsiniz, dolayısıyla Birinci Dünya Savaşı imparatorlukların sona erdirilmesi, İkinci Dünya Savaşı Dünyanın paylaşımı, yönetimsel olarak görevlerin devredilmesi ve 1990’lı yıllarda tek kutuplu dünya düzeni ile var olan güç merkezlerinin çakışma, çekişme, kriz, kaos üzerine yaşadıkları ve dünyanın yeniden şekillenme üzerine başladığı bir dönemden geçiyoruz, dedi.

Sayın Mehmet Bozkuş konuşmasına moderatör eşliğinde devam ederekyükselen güç Türkiye’dir ve Türkiye olacaktır. Bundan kimsenin asla şüphesi olmasın. Türkiyesiz bir iş yapılamaz. Bugünler iç acı, üzücü olsa da örnek olan bu programda olduğu gibi, buradaki atmosfer, insanlar gösteriyor ki ortak noktasında bir arada olunacak yükselen güç Türkiye’dir. Umutsuz olmak gereksizdir. Çünkü güçlü bir Türkiye vardır. Türkiyesiz bir şeyler yapamıyorlar, başaramıyorlar. Batı hem Türkiye ile hareket etmek istiyor, hem de Türkiye’yi rahatsız, tedirgin ediyor. ABD öyle söylendiği gibi Türkiye ile müttefik değil; mütte düşmandır Türkiye’ye.

Bu topluluk da Türkiye adına, gelişme adına, birliktelik adına ayrıca oldukça mutlu edici olduğunu belirtti.

Gerekli konuşma ve bilgilendirme bitiminde anlatım yapılan konularla ilgili soru cevap durumuna geçildi. 

Dinleyici konuklardan gelen ilgili sorular en ince detayına kadar cevaplandırılarak herkesin memnun kaldığı bir etkinliği daha geride bırakırken, bu etkinlikten çok memnun kalan katılımcı konuklar tarafından şimdi den en yakın bir zaman da ayrı bir etkinlikte buluşmanın sözü İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Can’dan alındı. 

Sonrasın da İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Başkanı Yücel Can ve Yönetim Kurulunca Katılımcı Konuşmacılar Konya Milletvekili Sayın Ali Yüksel, Stratejist, Siyaset Bilimci Mehmet Bozkuş ve Moderatör Adnan H. Fişenk’e günün anlam ve manasına binaenBaşkan Yücel Can, Başkan Vekili Zeki Çitçi, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Allı, Mehmet Şah İnan, Hasan Çimentay, Mehmet Çağlar, Mehmet Avşar   Onur ve Şeref Şükran Plaketini takdim ettiler.

Programa; Altıdan yetmişe toplumun değişik kesimlerini katıldığı programa binlerce üyesi bulunan  STK Başkanları Avrupa Gazeteciler Başkanı Adnan H. Fişenk ,Ankara STK ve Ankara 15 Temmuz STK Platformu Başkanı Mustafa Kır, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Ankara Kırıkkale Sarıkayalılar Dernek Başkanı Osman Teke, İç Anadolu Birliği Genel Başkanı İsmet Taş, BADER Başkanı Mustafa Akdoğan, MESVAK Başkanı Nurettin Konaklı, Ahi Evren Ocağı Derneği Başkanı Yunus Çelik ile birlikte  idare, bürokrasi, müzik, kültür, sanat, spor, iş dünyasından katılımın olduğu program sonrası günün anısına aile fotoğrafı çekilerek program sona erdi.

Fae9C1D4 B1E2 4505 8172 87D3B3A2Cc51

Ae06Ef6A Ee2C 466E A741 5Cf9941B137A

7D856726 Eb39 4E11 8424 5409E8988978