Essen DİTİB Eyalet Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Hemer bölge sorumlusu Emine Menlik'in öncülüğünde gerçekleşen kursa, çevre cami kadınlar kolu üyeleri katıldı.

Kadınlar kursta hem hoş vakit geçiriyor hem de hat sanatını öğreniyor

DİTİB Yönetim Kurulu, Alman ve Türk basını ile bir araya geldi DİTİB Yönetim Kurulu, Alman ve Türk basını ile bir araya geldi

Dört aşamadan oluşan hat kursunda hoş vakit geçiren kursiyerler, ilk aşamayı başarıyla tamamlayarak katılım belgelerini aldı. Kurs boyunca, katılımcılar kitap ayraçları ve isimler üzerinde çalışmalar gerçekleştirdi.

Kursiyerlere katılım belgelerini takdim eden kaligrafi ve hat sanatı eğitmeni Muhammet Tanrıkulu, kursiyerleri başarılı bulduğunu ve dört aşamanın sonunda kursiyerlerin öğrendiklerini öğretebilecek düzeye gelebileceklerini söyledi.

Hat kursunun ilk aşamasına katılan ve memnun kalan 16 kursiyerin arasında 12 yaşındaki Elifnaz ile 70 yaşındaki Hacer hanım, bir sonraki kursu heyecanla beklediklerini ifade etti. Kursiyerler, kursu başarıyla tamamlamayı hedeflediklerini ifade ettiler.

Kadınların kursta hem eğlendiğini hem de hat sanatını öğrendiğini dile getiren Menlik, kursun düzenlenmesine imkân sağlayan Wetter DİTİB Eyüp Sultan Camii yönetimine ve hazırlıklara katkı sunan kadınlar koluna teşekkür etti.

Wetter Hat Kursu 3Wetter Hat Kursu 2Wetter Hat Kursu 4Wetter Hat Kursu Katilim BelgesiWetter Hat Kursu Menlik Ve Tanrikulu