T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğunda 
İstiklal Marşının Kabulü ile Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü programı gerçekleştirildi.

STK yöneticileri, öğretmenler, ve vatandaşlarımızdan oluşan yaklaşık 200 kişinin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programda DİTİB Düsseldorf Merkez Camii İmamı Sezai Yaşar tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

DİTİB’den gençlere ve çocuklara yönelik ödüllü yarışma DİTİB’den gençlere ve çocuklara yönelik ödüllü yarışma

T.C. Düselldorf Başkonsolos İzbul, konuşmasında 18 Mart’ın Aziz Türk Milletinin vatanı ve değerleri uğruna şanlı bir direnişle tarihin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazdığı Çanakkale Zaferinin yıldönümü olduğunu ifadeyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere Çanakkale destanının kahramanları ile aziz şehitlerimizi rahmetle, saygıyla yâd ettiğimizi belirtti.  
 

Ülkemizde bir asır önce neden ve nasıl bir istiklal mücadelesinin verildiğini nesillerimizin zihinlerine ve gönüllerine nakşetmenin görevimiz olduğunu belirterek, kahraman ecdadımıza layık bir şekilde birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etmenin önemini vurguladı. Bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımızın yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da saygı ve minnetle andı.

Eğitim Ataşesi Bozgöz,İstiklal Madalyası ile ödüllendirilen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımızın  Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bağımsızlık sembolümüz olarak kabul edilişinin 103. yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşadığımızı ifade etti. Almanya’da yaşayan Türk çocuklarımızın her sene İstiklal Marşı okuma yarışmasına göstermiş olduğu teveccühten büyük mutluluk duyduklarını, milli ve manevi değerlere bağlılığını İstiklal Marşında ve diğer kıymetli eserlerinde tecessüm ettiren Mehmet Akif Ersoy’un mirasını gelecek nesillere aktarmayı, onun düşünce ve ideallerini yaşatmayı Eğitim Ataşeliği olarak önemli vazifelerinden biri olarak gördüğünü aktardı.

Sevgili gençlerimizin, kendilerine armağan edilen bu eşsiz marşın her kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek, mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edeceklerine olan inancını dile getirdi.


Başkonsolos İzbul ve Eğitim Ataşesi Bozgöz’ün konuşmalarının ardından Din Hizmetleri Ataşesi Tupal ve Muavin Konsolos Aydın’la birlikte İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye girenlere takdim ettikleri ödülleri alan gençlerin heyecanları görmeye değerdi.

Programın son bölümünde Krefeld’de kain EKİN Eğitim, Kültür ve Entegrasyon Derneği Türk halk müziği korosu tarafından seslendirilen Çanakkale ve kahramanlık türküleri büyük beğeniyle dinlendi.