Baden eyaleti Heidelberg kentindeki DİTİB’e bağlı Yavuz Sultan Camii’nde düzenlenen toplantıda genel merkez yönetimi, dini danışma kurulu, eyalet ve bölge birlikleri, federal kadın, gençlik ve veli birlikleri başkanları ile DİTİBmerkez, eyalet ve bölge müdürleriyle bir araya geldi.
İstişare amaçlı düzenlenen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ev sahibi dernek başkanı Ali Nihat Akyosun, Baden Eyalet Birliği Başkanı Nihat Demirci ve Baden Dini Danışma Kurulu Başkanı Mesut Özdemir’in selamlama konuşmalarıyla başladı.
Toplantıda, DİTİB Rehberlik, Denetim ve Teşkilatlanma Hizmetleri Müdürü Sami Sipahi birimin yaptığı çalışmalar ile dernekler istatistiği ve neticeleri konularında bilgi verdi.
ZSU Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Atasoy, cenaze fonunun yeni sisteme geçişi ve online üyelik işlemleri ile ilgili katılımcılara bir sunum yaptı. Yeni programın kullanılmasıyla birlikte üyelik bilgilerinin güncelle çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, yeni hayata geçirilecek olan online kayıt sistemi hakkında da bilgi veren Atasoy, bu sistemin üyelik işlemlerini kolaylaştıracağını açıkladı.
DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Altuntaş’dakonuşmasında, eyalet ve bölge birliklerinin yaptığı çalışmalaradeğindi ve daha iyi hizmet yürütmek için birlikte çalışmanınve istişarenin önemine vurgu yaptı.
DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey’de DİTİB'in son dönemdeki faaliyetleri ve gelecekteki projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kuzey, son üç aylık dönemin yoğun geçtiğini ve birçok projenin hayata geçirildiğine vurgu yaptı.
İmam Eğitimi Projesi
Kuzey, özellikle imam eğitimi programı ile ilgili yoğun bir görüşme trafiği yaşandığını, büyük bir ilerleme katedildiğinive üçlü bir anlaşma ile neticelenen konsept çalımasının bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulduğunu ifade etti.
Hessen Eyaleti'nde din dersi süreci
Hessen eyaletinde İslam din derslerinin tekrar kazanılmasına yönelik başarılı bir mahkeme süreci geçirdiklerini belirten Kuzey, bu çalışmaların diğer eyaletlere de örnek teşkil edeceğini vurguladı. Eyalet hükümetiyle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ve çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
40. Yıl etkinlikleri ve kurumsal kimlik
DİTİB'in 40’ıncı kuruluş yıl dönümünde münasebetiyle yıl içerisinde çeşitli etkinliklerin planlandığını ve kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında yazışma formatlarının yenilendiğini ve bu alandaki çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
Dijitalleşme ve e-DİTİB Projesi
Kuzey, e-DİTİB projesinin önemine değinerek, velilerin ve öğrencilerin sisteme dahil olmasının hedeflendiğini belirtti. Dijital bağış platformunun kurulması için çalışmaların sürdüğünü ve üyelik işlemlerinin de dijital ortamda yapılabileceğini ifade etti. Kuzey, bu projelerin hayata geçirilmesi için tüm üyelerden destek beklediklerini vurguladı.
Yardım kampanyaları ve destek çalışmaları
Geçen yıl vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonunun başarılı geçtiğini hatırlatan Kuzey, bu yıl hedeflerinin geçen yılı geçmek olduğunu söyledi. Yardım kampanyalarının devam ettiğini ve bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade etti.
Toplantının değerlendirme kısmında Kuzey, tüm bu çalışmaların DİTİB'in kurumsal kimliğini güçlendirmek ve gelecek nesillere daha iyi bir miras bırakmak amacıyla yapıldığını vurguladı. Katılımcılara teşekkür eden Kuzey, hizmetlerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu ve toplantıya ev sahipliği yapan dernek başkanı Ali Nihat Akyosun’a teşekkür ederek, DİTİB 40’ıncı yıl özel tablosunu hediye etti.
Hafta sonu yoğun bir çalışma temposuyla devam eden istişare toplantısı, yapılan genel bir değerlendirme ile sona erdi.