Murat Ali Blach – Mülheim an der Ruhr

"Herkes için Demokrasi” sloganı ile kurulan partinin ismi AL Partei (AL Parti), ilk genel başkanı da siyaset arenasının tecrübeli ismi Tuncay Palta oldu.

AL Parti, 7 Mart 2024 – perşembe günü Mülheim an der Ruhr’nın tarihi mekanlarından biri olan Antik Kalesinde ( Schloss Broich ) düzenlediği basın toplantısı ile ilk kez basın karşısına çıkarak AL Partinin vizyonunun tanıtımını yaptı.

Basın toplantısının sunumunu Genel Başkan sıfatı ile Tuncay Palta yaptı. Tuncay Palta AL Partinin vaatlerini anlattı ve 9 Haziran’da yapılacak olan Avrupa Parlamentosu için, sonrasında da 2025’te yapılacak yerel seçimlerde şimdiden belirledikleri adaylarını tanıttı.

Tuncay Palta AL Partiyi tanımlarken “Biz kimseyi dil, din, ırk ayrımı yapmadan kucaklayan, herkesin daha düzgün ve adaletli bir şekilde yaşayabileceği bir dünyayı vaat ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Tuncay Palta konuşmasında ayrıca AL Partinin yeni kurulmasına rağmen ilginin ve katılımcının yüksek olduğunu, ilk hedeflerinin de Avrupa Parlamentosu Millet Vekili seçimlerine katılabilmek için gerekli olan halk onayının alınması olduğunu belirterek, “seçime katılabilmemiz için 16 yaşını geçmiş ve Alman vatandaşı olan 4 Bin kişinin imzasını almamız gerekiyor” dedi.

AL PARTI VATANDAŞLARIN DERTLERINE DERMAN OLACAK

AL Parti’nin vaatlerinin çok geniş ve toplum tarafından beklenilen istekler olduğunu belirten Tuncay Palta, vaatleri tek tek sıraladı. AL Parti’nin vaatleri arasında, kişi başına yıllık 24.000, – Euro verileceği, doktorlara ve hastanelere yapılan ek ödemelerin kaldırılacağı, televizyon vergisi diye bilinen GEZ’in kaldırılacağı, maaşlı doğum izinlerinin iki yıla çıkarılacağı, insanlık için barışı sağlayacak ve hiçbir savaşa destek vermeyeceği gibi iddialı vaatler dikkat çekti.

Basın açıklamasından sonra adayların tanıtımına geçildi. Tuncay Palta her bir adayı ismi ile kürsüye davet etti ve sonrasında AL Parti Ailesi olarak toplu halde fotoğraf çekildiler. 

DİTİB’de Kurban bedeli 125 Euro DİTİB’de Kurban bedeli 125 Euro

AL Parti’nin Avrupa Parlamentosu adayları şu isimlerden oluşuyor: Tuncay Palta, Mücahit Han, Şenol Yasakçı, Osman Özüberk, Sinan Balaban, Asya Yılmaz.

AL Parti’nin 2025 yerel seçimlerine katılacak adayları: Mücahit Satan – Gelsenkirchen Büyükşehir Belediye Başkanı adayı, İhsan Kersikoğlu – Mülheim an der Ruhr Büyükşehir Belediyesi, Dümpten Belediye Meclisi Konseyi adayı.