Olay 23 Aralık cumartesi akşam saatlerinde yaşandı. Çevresi tarafından psikolojik sorunları olan idaa edilen Ö.E. İsimli Türk vatandaşı yarı çıplak ve elinde bıçak ile sokakta görenler tarafından polise haber verdiler. 

olay yerine gelen polis ekipleri E.Ö. İsimli Türk vatandaşını sakinleştirmeye çalıştı. Elinde bıçak ile polislerin üzerine yüreyen Türk vatandaşına kurşun yağdırdı. 

E.Ö. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 

Mannheim Emniyet Müdürlüğü ve savcılık tarafından yapılan ortak açıklamada; 49 yaşındaki şahsın cumartesi günü öğleden sonra 13.15 sularında acil durum numarasını arayarak kendisinin bir suç işlediğini iddia ettiği bildirildi. Olayda polisin silahını kullanması dolayısı ile soruşturma başlatıldı. Baden-Württemberg Eyaleti Kiriminal Soruşturma Dairesi (LKA) sözcüsü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, üç memurdan oluşan bir polis devriyesinin Mannheim’ın Schönau semtine gittiğini ve 49 yaşındaki adamın sokakta bıçakla beklediğini ve polis memurlarını tehdit ettiği ifade edildi.

Bunun üzerine polis memurunun adamı vurduğunu açıkladı. Ağır yaralanan kişinin aldığı ölümcül şekilde yaralanma sonrası kısa bir süre sonra hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. Öte yandan görgü şahitleri tarafından bilgilere göre, üç ila dört el ateş edildiğini ve bıçaklı şahsın polislere doğru yürürken vurulduğunu ifade ettiler.

Baden Württemberg eyaleti Savcılığının olayı detaylı olarak araştırmak için olayda polisin nefsi müdafaa hakkını kullanıp şahsa ateş ettiği konusunu araştırılacağını duyurdu. Bundan dolayı da görgü şahitlerinin olayın aydınlanabilmesi için savcılığa yardımcı olması istendi.

Türkiye’nin Karlsruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin ,

olayı takip ettiklerini bildirdi.