ANKARA-BHA

MİT, çocukların 23 Nisan mektuplarını yayınladı; ” Merhaba ajan amcalarım” MİT, çocukların 23 Nisan mektuplarını yayınladı; ” Merhaba ajan amcalarım”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla 5- 6 -7 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek etkinliklerle Sarıkamış Şehitleri anılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, geleneksel hale gelen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’nda binlerce genç, “Bu toprakta izin var” sloganıyla şehitleri için yürüyecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Etkinlikleri, 5- 6 -7 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Gençler ve vatandaşlar, üç gün sürecek etkinliklerle 109’uncu yıldönümünde Sarıkamış Şehitlerini anacak.

Gençler, geçen yıl olduğu gibi bu sene de Sarıkamış’a Doğu Ekspresi ile gidecek.

Gençlerden oluşan kafile ile birlikte 5 Ocak Cuma günü saat 10:30’da Ankara Tren Garı’ndan Sarıkamış yolculuğuna çıkacak.

Kardan Heykeller Sergisi açılışı yapılacak

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı’nın ilk günü olan 5 Ocak Cuma günü şehit ve gazi aileleri onuruna bir yemek verilecek. Aynı gün, Sarıkamış Kazım Karabekir Camii’nde mevlid okutulacak.

Mevlid-i Şerif programının ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda toplanacak katılımcılar meşaleli yürüyüş gerçekleştirecek. Saat 20.30’da başlayacak meşaleli yürüyüş, Yukarı Sarıkamış Şehitliği’nde son bulacak.

Programın ikinci günü olan 6 Ocak’ta Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla ‘Kardan Heykeller Sergisi’ açılışı yapılacak. Açılışın ardından meşaleli kayak gösterisi gerçekleştirilecek.

“Bu toprakta izin var”

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programının son günü olan 7 Ocak Pazar günü ise “Bu toprakta izin var” sloganıyla Anma Yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Kızılçubuk Zirve alanında toplanacak katılımcılar saat 10.00’da yürüyüşe geçecek. Yürüyüş, Ayyıldız Tören Alanında son bulacak. Buradaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile çelenk konulmasının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirilecek.

Sarıkamış Şehitleri Anma Programı, Ay Yıldız Tören Alanında düzenlenecek Çelik Kanatlar gösterisi ve havanın uygunluğuna göre Solo Türk gösterisi ile son bulacak.

S A R K A M I S2 990X495