YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRK PASAPORT FİYATLARI

2023 YILI İÇİN KONSOLOSLUKLARDA PASAPORT İÇİN ALINACAK HARÇ BEDELLERİ

  • 1 Yıllık 55 €
  • 2 Yıllık 70 €
  • 3 Yıllık 87 €
  • 4 Yıl ve üzeri * 110 €

 

TÜRKİYEDE PASAPORT FİYATLARI 

6 Aylık Pasaport Harç Bedeli: 689,70 TL
1 Yıllık Pasaport Harç Bedeli: 1008,30 TL
2 Yıllık Pasaport Harç Bedeli: 1646,10 TL
3 Yıllık Pasaport Harç Bedeli: 2338,50 TL
4-10 Yıllık Pasaport Harç Bedeli: 3295,50 TL

Pasaport azami 10 yıl geçerlilik süreli tanzim edilebilir, ancak 18 yaşından küçüklerin pasaportları en fazla 5 yıl süreli tanzim edilmektedir.

 

www.konsolosluk.gov.tr web sitesinden randevu alan vatandaşlarımızın randevu günü Başkonsolosluğumuza gelerek sıra numarası alması gerekmektedir.

 

Başkonsolosluklarda  müracaat alındıktan sonra, e-pasaportlar Türkiye’de tanzim edilmekte ve yaklaşık 3 hafta içinde Başkonsolosluğumuza gönderilmektedir. Uzakta oturan vatandaşlarımıza yeni pasaportları, kullanmakta oldukları pasaportlarının iptal edilmesi şartıyla, 5 € posta ücreti karşılığında adresinize gönderilebilmektedir.

T.C. Kimlik numaralı Nüfus cüzdanı veya Kimlik Kartı, eski pasaport ve 1 adet 
5x5 arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik resimle şahsen Başkonsolosluğumuza müracaat edilmesi gerekmektedir.

Yeni tip pasaportlara çocuk kaydı yapılmamaktadır. Çocukların 7 yaşından itibaren anne ve baba ile şahsen gelmeleri gerekmektedir. (Anne ve babanın boşanmış olması durumunda ise velayet sahibi işlem yaptırabilir ve velayetin aslını da getirmesi gerekmektedir) 

Federal Almanya yasalarına göre yasal sorunla karşılaşmamak için pasaport sürelerinin bitiş tarihlerine (en az 2 ay öncesine randevu almasına) yakın mutlaka yeni pasaport müracaatı yapılması konusuna titizlikle uyulması gerekmektedir. 

Almanya’da ikamet eden ve e-pasaportlarını Türkiye’den almak isteyen vatandaşlarımızın dikkatine:

Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın süresi bitmiş veya süresi az olan pasaportlarıyla Türkiye’ye seyahat etmeleri mümkündür. Türkiye’de e-pasaport başvuruları 81 il 290 ilçe emniyet müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 371 başvuru merkezine yapılabilmekte ve vatandaşlarımızın başvurularını müteakip 3 gün içinde sonuçlandırılabilmektedir. Almanya’ya geri dönüşlerinde, sınır kapılarında yeni e-pasaportlarının yanı sıra, geçerli ikamet izinlerinin bulunduğu eski pasaportlarını ibraz etmeleri yeterli olmaktadır.