DEAŞ’ın Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlediği terör saldırısı sonucunda  137 kişinin hayatını kaybettmiş çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Saldırı Avrupa’da DEAŞ terörü tedirginliği yarattı.

Fransa terör tehditine karı tedbir seviyesini en yükseğe çıkardı.

Fransız kolluk kuvveteri başkent Paris’te nöbet ve devriyelerini arttırırken, Eyfel Kulesi ve Louvre Piramidi yakınlarında denetimleri sıkılaştırdı.

İtalyan güvenlik makamları da tedbirleri en üst seviyeye çıkardı.

İtalya İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele tedbirleri kapsamında, Moskova’da düzenlenen saldırının dikkatle analiz edildiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin, tren garları, havalimanları, büyükelçilikler gibi hassas noktalarda gözetleme ve kontrol faaliyetlerini yoğunlaştıracağı kaydedildi.

Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ankara’da buluştu Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ankara’da buluştu

Almanya Dışışleri Bakanı Nancy Faeser, DEAŞ’ın Almanya için büyük bir tehdit olduğunu dile getirerek durumun, Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı ve eyaletlerin güvenlik birimleri tarafından izlendiğini belirtti.

AB’den açıklama

Avrupa Birliği’nden de artan güvenlik önlemlerine ilişkin açıklama geldi.

AB Komisyonu sözcülerinden Christian Wigand, “Avrupa’nın ve Avrupa’daki herkesin güvenliği, Komisyon için öncelikli ve kilit bir unsurdur” dedi.

Komisyonun, güvenliği sağlamak üzere birçok tedbir aldığını bildirdi.