Genel kurulda yeni yönetim kurulu ve dernek başkanı belirlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, denetim kurulu raporunun okunmasıyla devam etti. Ardından selamlama konuşması yapan Dernek Başkanı İsmail Örge, derneğin faaliyet ve mali raporunu üyelerle paylaştı.

Almanya Mardin Yeşilli Derneği

Konuşmasında en önemli gündem maddesinin yeni bir dernek yerleşkesi olduğunu vurgulayan Başkan Örge, bu konuda bir emlakçıyla görüşmelerin sürdüğünü ve gelişmeler oldukça somut adımlar atılacağını ifade etti. Yeni bina sürecinin dernek için hayati önem taşıdığını belirten Örge, zamanı geldiğinde tüm hemşehrilerin bu konuya duyarlılık göstermesi gerektiğini söyledi. Başkan Örge ayrıca, herkesi derneğe üye olmaya, düzenlenen programlara katılmaya ve derneğe destek vermeye davet etti.

Yeni Yönetim Belirlendi

Verilen yemek arasının ardından seçim sürecine geçildi. İsmail Örge’nin başkanlığındaki liste üyelerin onayına sunuldu. Yapılan gizli oylama sonucunda, üyelerin büyük çoğunluğunun desteğini alan liste ile yeni yönetim kurulu ve başkan resmen seçildi.

Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

· İsmail Örge (Başkan)

· M. Mahsun İlter

· Bülent Teke

· Veysi Ögel

· Çeçen Barman

· M. Sıraç Tanış

· Hamdullah Salur

· Rifai Seyidoğlu

· Ekrem Atış

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Başkan İsmail Örge, yeni dönemde önceliklerinin dernek binası alımı olacağını belirterek bu sorunun çözülmesinin artık kaçınılmaz hale geldiğini vurguladı. Örge, genel kurula katılım sağlayan tüm üyelere teşekkür etti.

Genel kurul, tüzükte iki maddenin değiştirilmesi ve bir maddenin eklenmesinin ardından, dilek ve temenniler bölümünün yapılmasıyla sona erdi.

Kazım Birlik’ten 55. Sanat Yılına Özel Albüm: Birlik Zamanı
Kazım Birlik’ten 55. Sanat Yılına Özel Albüm: Birlik Zamanı
İçeriği Görüntüle

Almanya Yeşilli Derneği

Fotoğraflar : Yeşilli derneği

Kaynak: Fotoğraflar : Yeşilli derneği