Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV), pandeminin de görevlileri 2021'de 28,8 milyar euroya gerileyen tatil harcamalarının 2022'de iki kat artarak 58,6 milyar euroya yükseldiğini bildirdi. Ancak Almanların tatil için yaptıkları harcamalar halen pandemi dönemindeki miktarın yüzde 16 altında kaldı.

Salı akşamı Berlin'de açılışı yapılacak olan Uluslararası Turizm Fuarı (ITB) önceki açıklamalarda bulunan DRV Başkanı Norbert Fiebig, bir yıldır süren Ukrayna savaşı ve yüksek gerilime rağmen tatil harcamalarındaki artışın olumlu bir gelişme olduğunu belirterek "Korona öncesindeki, 2019'daki rekor ciro uçuşuna ulaşmayı" hedefimiz" dedi.

2019'da Almanlar tatili için 98 milyar euroluk harcama yapmış, bu miktarın 69,5 milyar euronun altına göre yapılan hizmetler, gerisini ise tatil sırasındaki geziler ve diğer yan harcamalar oluşturmuştu.

En gözde ülkeler Türkiye, İspanya ve Yunanistan

DRV'nin genişliği kadarki rezervasyonları baz alarak değerlendirildiğinde, yaz tatili cirosunun yüzde 40'ını Doğu Akdeniz'deki okulunu ortaya koyuyor. Tatil destinasyonlarında başı Türkiye çekerken Türkiye'yi İspanya, Yunanistan, Mısır ve Portekiz gözlemcisi. Bu sezon boyunca beri yapılan rezervasyonların üçüncü üçüncü Mayıs-Ekim dönemi tatillerini kapsadığını, pandemi öncesinde rağbet gören gemi tatillerinde de cironun bir önceki sezona göre yüzde 46 yayılanlarını DRV Başkanı Fiebig, otel ve uçuşun dahil olduğu paket yolunda seyahatlerin de "eski gücüne geri döneceği dedi.