BHA Haber Merkezi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen kahraman polis Fethi Sekin için düzenlenen anma törenine katıldı.

İzmir’de şehit Fethi Sekin ve Musa Can’ı anma törenine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Bu ülkenin huzurunu, kardeşliğini, birlik, beraberliğini bozmayı hedef alan, ülkemizin bölünmesini isteyen hain terör örgütleriyle mücadelemizden, kararlılığımızdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz” dedi.

Fethi Sekin 7 yıl önce bugün bölücü terör örgütü PKK’nın İzmir Adliyesine yapacağı hain terör saldırısını fark etmiş, yaşanan çatışma sonucu 2 teröristi etkisiz hale getirmiş. Bir başka terörist tarafından haince arkasından vurularak şehit olmuştu.

Teröristleri canı pahasına engelledi

Fethi Sekin, saldırı gerçekleştiğinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde motosikletli Şahinler Timi’nde görev yapıyordu.

MİT, çocukların 23 Nisan mektuplarını yayınladı; ” Merhaba ajan amcalarım” MİT, çocukların 23 Nisan mektuplarını yayınladı; ” Merhaba ajan amcalarım”

PKK’lı teröristler, 5 Ocak 2017’de otomobille İzmir Adliyesinin C kapısına yöneldi. Yıllardır adliye önünde görev yapması dolayısıyla adliyeye ya da emniyet müdürlüğüne ait araçları tek tek bilen Sekin, yaklaşan yabancı aracı tecrübesi ve dikkati sayesinde erken fark etti.

Fethi Sekin teröristleri böyle engellemişti

Şüphelendiği aracı durduran ve içindeki silahlı kişileri fark eden Sekin, hemen silahını çekerek müdahalede bulundu. Kahraman polis, araçtan inen silahlı teröristleri bir süre kovaladı. Kaçan teröristler o sırada yanlarında getirdiği bombayı patlattı. Sekin, peşine düştüğü teröristlerden birini kovalamaca sonucu etkisiz hale getirdi. Diğerinin peşine düşen ve mermisi bitene kadar çatışan Sekin, bir aracın arkasına gizlenen teröristin açtığı ateş sonucu şehit oldu.

Teröristlerin C kapısına yaklaşarak saldırıyı planladıkları gibi yapmalarını engelleyen Sekin, yanlarında 2 kalaşnikof, RPG-7 roketatar ve 8 mühimmatı, el bombaları bulunan teröristleri püskürterek olası faciayı önledi.

Fethi Sekin Kimdir

Teröristlerin hain planını bozan kahraman polis Fethi Sekin, 1973 yılında Elazığ’ın Baskil ilçesi Doğancık köyünde dünyaya geldi.Eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra Polis Meslek Yüksekokulu’nu kazandı. Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’ndan 1995 yılında mezun olan Sekin’in ilk görev yeri Kilis oldu. Daha sonra Bingöl’e atanan Sekin, 1999-2002 yıllarında bu kentte görev yaptı.

Bingöl’den sonra İzmir’e tayin olan Sekin, yaklaşık 9 yıl adliye önünde görev aldı.