ALMANYA 

Almanya'da büyük grev dalgası geliyor.
Ekonomi Bakanı feribottan inemedi protestocular engelledi.
İyi haber: Karbon emisyonları düştü.
Almanya'da Havalar soğuyacak: Hafta sonu eksi dereceler görülecek.
Belçika'da grev var , Hollanda'da sel faciası 


TÜRKİYE 


Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 11'i büyükşehir olmak üzere toplam 26 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Konuşmasında ''Fatih'in emaneti olan güzel İstanbul'umuzu muradına kavuşturacak, büyükşehir belediyesini yeniden ve sadece İstanbul halkına hizmet eder hale getireceğiz.'' ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayının Murat Kurum olduğunu duyurdu.

Atatürk’e hakaretten tutuklandı, “ilaçların etkisindeydim” dedi.
Adana’da kedisini veteriner kliniğine götüren B.Y., önce eşine daha sonra klinikte çalışan Melek Nida Şahin’e ve duvarda asılı bulunan Atatürk portresine yönelik küfür ve hakaretlerde bulundu. Yaşananlar cep telefonu kamerasıyla kaydedilirken, görüntüler üzerine harekete geçen polis, B.Y.’yi gözaltına aldı. İfadesinde Atatürk’ü çok sevdiğini, yakın zamanda ameliyat olduğu için kullandığı ilaçların etkisinde olduğunu ve pişmanlık duyduğunu söyleyen B.Y., tutuklandı.

Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü yapıldı.
Kars Sarıkamış'ta 109 yıl önce donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik çeşitli etkinliklerle anılıyor. Sarıkamış'ta anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüş sona erdi.

Fernando Santos, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü oldu.

RW Oberhausen Final'de RW Oberhausen Final'de

Beşiktaş, teknik direktörlük görevine Portekizli Fernando Santos'un getirildiğini açıkladı.