Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün sözüyle başlamak gerekirse, dünyada her şey kadının eseridir.

Kadınlarını okutmayan millet yıkılmaya mahkumdur .Yaşadığımız dünya üzerinde hayatın zor koşullarına rağmen Aile yaşamında, Toplumun her alanında, İş dünyasinda,  başta cinsiyet Esitsizliĝi olmak üzere bir takım zorluklarla karşılaşmayı ,yaşamayı,mücadele etmeye gerektiren zor bir deneyimdir Kadın olmak.          
 

Tarihimizden bu yana  Her yil 8 Martta  kutladıĝımız  8 Mart kadinlar gününü, Kadınlarımızın başarılarını ,gücünü hatırlatmanın yanı sira hayatın tüm sorunları ile mücadele ederek yaşamak zorunda bırakılan,  Emektar olarak da düşündüĝümüz kadınlarımızın seslerini  duyurabilmeleri ve haklarini arayıp savunabilmeleri icin fırsat olarakta deĝerlendirdiĝimiz bu  güzel günde ve her zaman zordur Kadın olmak .

Hayatın birçok yönünü şekillendiren güçlü ve değerli bir deneyimdir Kadınlık.

Hayallerinin peşinden gitmek kendi potansiyelini keşfetmek ve güçlü bir ses olmak demektir. Biz kadınlar toplumun Temel Yapı taşlarıyız Her birimiz değişik ve benzersiz bir bir hikayenin sahibiyiz. Kadınlık güç dayanıklılık sevgi ve özveriyle fedakarlik isteyen bir yolculuktur. Bizler her ne kadar teknolojinin geliştiği modern bir çağda yaşasak da cinsiyet ayrımcılığı , olarak düşündüğümüz durumlarda  karşılaştığımız en büyük engellerden biridir.

Bazı Türk toplumlarında günümüz Hayat şartlarında  bir cok  yörelerde hala örf ve adetlere göre kadının yeri ikinci planda gelmektedir.

Kadının yeri kocasının evidir kadın sadece kocasına hizmet eder çocuğunu büyütür okuyamaz, okutulamaz ,iş ve kariyer sahibi olamaz, çalışamaz, istediği kişiyle evlenemez her zaman bir aile baskısıyla yaşayan cinsel tacize maruz  kalan,kadin cinayetleri  ,öldüren kadınlarimiz bu gibi zihniyetler varolduĝu ve yaṣadıĝı sürece biz kadınların Özgür yaşama hakkıyla birlikte irade güçlerini ellerinden alınmaktadır.

Bu nedenle Toplumda  Biz kadınların sesini duyurması Ve hakkını savunması için hep birlikte el ele vererek çaba harcamak gerekiyor. Her ne kadar kadın olmak çeşitli zorluklarla dolu olsa da aynı zamanda kadınlarımız büyük bir güce ve potansiyele sahip en değerli varlıklardır. Çünkü ,Tarih boyunca var olan tüm Zorluklara karşı dayanıklı ve direniş göstermişlerdir.

Biz kadınların mücadeleci ruhu sayesinde bugüne kadar gelip değişim ve ilerlememizde önemli bir güç kaynağı olmuştur.
 

Dünyamızda varlıklarıyla güzelleştiren, emekleriyle zenginleştiren tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun.