TUTAP Almanya Başkanı, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Almanya kurucusu ve Birlik Haber Ajansı Oberhasuen Temsilcisi Gazeteci- Yazar İlhan Kılıç Türkiye Cumhuriyeti  Essen Başkonsolusu Taylan Özgür Aydın'ı ziyaret etti.

Ziyarette Gazeteci Yazar İlhan Kılıç,Türkiye Tanıtım Patformu (TUTAP) Türkiye İnternet ve Medya Birliği (TİMBİR) Birlik Haber Ajansı (BHA) ve Haberinsaati İnternet gazetesi hakkında bilgi verdi.

Türkiye Cumhuriyeti  Essen Başkonsolusu Taylan Özgür Aydın 2024 yılı içerisinde yapacakları çalışmaları anlatarak,yeni bir prorjeleri olan ''Konsolosa Sor'' etkinliğiyle vatandaşlarla daha fazla birlikte olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Başkonsolos Aydın ayrıca Almanya'da yapılacak olan 2024 Euro Futbol Şampiyonası için Almanya'ya gelecek olan Türk Milli Takımımızın heycanını yaşadıklarını belirtti.

TUTAP'TAN BAŞKONSOLUS AYDIN'A BERAAT

Tutap Almanya Başkanı Kılıç, kısa adı TUTAP OLAN ( Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu) Ülkemizin Ulusal ve Uluslararası alanda hak ettiği düzeyde tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapan, projeler üreten ve kendi insanımızın tarihimizi kültürümüzü kaliteli materyallerle tanımalarını sağlayan, bu çerçevede girişimlerde bulunan ve faaliyetlerine 2008 den itibaren devam eden bir oluşumdur.

TUTAP, Ülkemizin tanıtımı misyonu ile hareket eden, ticari bir yapılanması olmadan faaliyetlerini sürdüren, turist sayısını ve milli gelirimizi artırarak ekonomiye katkı sağlamayı kendisine hedef olarak belirleyen, tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerimizi tanıtım odaklı değerlendiren bir sivil toplum kuruluşudur. Bu çerçevede bir çok projeyi başarı ile tamamlayıp bazılarını sürdüren TUTAP, başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere, farklı Bakanlıklar, Valilikler, Belediyeler ve STK'lar ile işbirliği yaparak ülkemizin uluslar arası alanda hak ettiği düzeyde tanıtılmasına, siyaset üstü bir anlayış bilinci ve milli değerlerimize bağlı olarak katkı sağlamaya devam etmektedir''dedi

Başkan Kılıç ayrıca, Türkiye’de yaklaşık 50 il ilçe ve Dünyada  18 ülkesinde temsilcisi  bulunan Türkiye turizmi ve kültürü’nün tanıtılmasına önem veren TUTAP, 5 Milyon Kültür ve Turizm Elçilerini Platforma dahil etmeyi hedefliyor''dedi.

Bu kapsam da Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın'a Ankara merkezli TUTAP Türkiye Tanıtım Platformu Almanya Başkanı İlhan Kılıç tarafından Türkiye'nin Turizm Tanıtım Beratı takdim edildi.

TÜRKİYE'NİN HABER AĞI   BİRLİK HABER AJANSI 

Gazeteci - Yazar İlhan Kılıç Trükiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın imzası ile kurulan, TİMBİR  81 İl ve 7 ülkeden kurucu ismi ve yaklaşık 2 bin haber sitesi,televizyon,gazete ve radyo ile temsil eden Türk İnternet Medya Birliği’ne (TİMBİR) ait Birlik Haber Ajansı hakkında bilgiler verdi.

Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde sezon açtı Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde sezon açtı

Gazeteci Yazar İlhan Kılıç ayrıca yayınlanmış olan '' Kanserle Savaşanlar Kulübü'' ve ''Zamanın Birinde '' isimli kitaplarını Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın'a hediye etti.

Kitap 2