Almanya’da yabancı doktor sayıları açıklandı. Türkler kaçıncı sırada ! Almanya’da yabancı doktor sayıları açıklandı. Türkler kaçıncı sırada !

Birliğin, Duisburg’daki merkezinde yapılan konreye çok sayıda üye ve misafir katıldı.

Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği Başkanı Ali Paşa Akbaş’ın Genel Kurula, Divan Kurulu Üyelikleri için sunduğu, Nurdoğan Aktaş, Temel Elcivan ve Emina Dağlı’dan oluşan teklif kabul edildi.

Divan Kurulu’nun oluşturulmasından sonra kongre gündeminin icrasına geçildi. Divanın oluşumunun ardından Ali Paşa Akbaş yaptığı konuşmada öncelikle genel kurul üyelerine teşekkür ederken kuruluşundan kısa bir süre sonra başlayan pandemi sebebiyle fazla faaliyet yapamadıklarını fakat bu süreç içerisinde İngiltere’den Azerbaycan’a kadar misafirin yer aldığı geniş katılımlı 3 Medya Zirvesi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dernek yapılanmasının da yenilenmesi gerektiğini ifade eden, Ali Paşa Akbaş önümüzdeki dönemde mutlaka Avrupa ülkelerini kapsayacak şekilde yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Akbaş’ın konuşmasının ardından yeni dönem seçimlerine geçildi.

Genel Kurul üyelerinin teklifleriyle Ali Paşa Akbaş yeniden Avrupa Türk Basın Yayın ve Gazeteciler Birliği başkanı seçildi.

Yönetim kurulu üyeliğine; Ali KILIÇARSLAN, Ali ÇALIŞKAN, Ramazan KABATAŞ, Alattin BAYRAK, Muhsin CEYLAN, Hülya SANCAK, Emine DAĞLI, Dilek ŞEN, Temel ELCİVAN, İsa AKSOYLU, Tamer AZMAZ, Nurdoğan AKTAŞ, Oğuzhan ERKMEN, Ali Osman YAYLA, Recep ATEŞ, İbrahim TAŞ, Murat PEHLİVAN, Adil DÖNMEZ ve İbrahim YÜKSEL seçilirken Denetleme Kuruluna; Ahmet ÖZAY, Adnan ÖZTÜRK ve Erdinç ATA Disiplin Kuruluna ise; Arif ŞENTÜRK, Abdülkadir BAKIRDÖVEN ve İhsan KILIÇ seçildiler.

Seçimlerin tamamlanmasından sonra Dilek ve temenniler bölümünde Kongrede hazır bulunan gazeteciler görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

Avrupa’daki Türk basınının Batı Avrupa Türklerinin hafızası olduğu, mutlaka Basın arşivinin oluşturulması, Hukuk masasınının oluşturulması, Avrupa Türk basının geleceği, eksiklikleri, Alman basını ile ilişkileri ve basın mensuplarının arasındaki dayanışma ruhunun oluşturulması dile getirilen konular arasındaydı. Görüş ve düşünce oturumunun ardından yenilen yemekle birlikte kongre sona erdi.