Ruhr Veliler Birliği’nin 14 Ocak Pazar günü Nur Pastanesin de  düzenlediği kahvaltı programına birçok gazeteci katıldı.

Program Pençe-Kilit Harekatında hayatlarını kaybeden şehit askerlerimiz için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Dernek Eş Başkanları Dr. Ali Sak ve Fatime Okuyucu ile dernek yönetim kurulunun üyelerinin ev sahipliğini yaptığı buluşmada basın temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı.

Leverkusen DİTİB Camii‘nden şehirin Bundesliga Şampiyonu’na kutlama Leverkusen DİTİB Camii‘nden şehirin Bundesliga Şampiyonu’na kutlama

Etkinlikte konuşan derneğin Eş Başkanı Fatime Okuyucu,’’Bugün özellikle sahada çalışan, haber peşinde koşan basın mensuplarımızdan aramızda olan,İlhan Kılıç, Ramazan Kabataş, Editörü Nilüfer Güven ile birlikte, Abdulkadir Bakirdöven, Murat Pehlivan, Tevfik Kara, Ünsal Gür, Resul Düvenci, Ahmet Salıncaklı, Ender Yenilmez, İbrahim Taş, Ahmet Birinci, Yunus Ülger, Ali İnan, Ali Osman Doğan, ve Ali Osman Yayla bizlerle oldular.

Hepinize tekrar katılımınız için teşekkür ediyoruz.

Katılamayıp en derin selam ve sevgilerini ileten

 Osman Aydın Erdoğan Süleyman Kan Murat Ali Blach Mustafa Birkan Temel Elcivan Cengiz Parlayan

Teşekkür ediyoruz.

Ruhr Veliler Birliği yönetim kurulundan ise Mehmet Kapyapar, Ahmet Değirmenci, Dilek Sak, Funda Tunçtürk, Yelda Yüncüoğlu, Atilla Yüncüoğlu, Bülent Okuyucu, Turhan Tunçtürk, Gülsüm Değirmenci, hazır bulundular.

Ruhr Veliler Birliği Eş Başkanı Dr. Ali Sak ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

‘’ Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaya başlanıldı.

Sizler, gücünüzü kamuoyu desteğinden alarak halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, yasama, yürütme ve yargı dışında demokrasinin temel unsurlarından birisisiniz. Gazeteci olarak, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve vicdani sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektesiniz.

Tarafsız ve özgür basın, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bizlere doğru bilgi aktarma çabası ile mesleğini icra eden, doğru ve anlık bilgileriyle halkımızın haber almasını sağlayan gazetecilerimize ve tüm basın mensuplarımıza bu zorlu görevlerinde üstün başarılar dileriz.

Biz, 19 Mayıs 2008 yılında kurulan Ruhr Veliler Birliği olarak kuruluş amacımız da aslında sizlerin çalışma alanlarıyla doğrudan örtüşmektedir. Bizim amacımız anadilin ve çok dilliliğin önemine vurgu yaparak çocukların okullarda Türkçe derslerine katılımını sağlamak, Türk dilini ve kültürünü hem kendi toplumumuza hem de Alman toplumuna tanıtmak ve sevdirmektir ve tabii ki genel olarak Türk Toplumunun sorunlarına çözüm aramaktır. Siz değerli basın temsilcilerimiz bu bağlamda bizlerin Türk toplumuna ulaşmamızda bir köprü vazifesi üstleniyorsunuz. Kamuoyunun kendi dilinde doğru, eksiksiz ve hızlı bilgilendirilmesi için gecenizi gündüzünüze katarak saatlerce emek harcıyorsunuz.

Kurulduğumuz günden bugüne her daim çalışmalarımızı kamuoyuna duyurarak büyük özveri ile yer ve zaman fark etmeksizin bizlerle olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz.

Haber ve yorumlarınızla bizlerin gözü, kulağı ve vicdanı olan siz değerli basın mensuplarımızın 63. Yıl dönümünü kutluyor, ebediyete irtihal eden basın mensuplarımızı rahmetle yâd ediyoruz’’dedi.

Samimi geçen kahvaltılı programın sonunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunan Ruhr Veliler Birliği yönetim kurulu üyeleri, programın sonunda basın mensuplarına armağanlar takdim ettiler.