Bayram Tadında İki Dilli Okuma Yarışması Bayram Tadında İki Dilli Okuma Yarışması

Murat Ali Blach – Langenfeld

Programda bir önceki dönem Genel enel Başkan Yavuz Çelik Karhan, İhsan Sohbetleri Halkası Başkanı Ali Börek, Köln Bölge Başkanı Ali Bozkurt, Düsseldorf eski Bölge Başkanı Yaşar Erin, Avrupa’da tanınmış tasavvuf musikisi sanatçısı İsmail Tüzen, bölge yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu yer aldı.

Sunumunu Muhammet Ali Erdem’in yaptığı program Ahmet Talha Karabulut’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Açılış konuşmasını Düsseldorf Bölge Başkanı Bahattin Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında “Şifa ve rahmet ayı Ramazan’ı şerifin gönüllerimize ferahlık ve huzur, evlerimize bereket ve sürur, yaşadığımız coğrafyalara ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini Allahu te alâdan niyaz ediyorum”dedi.

Yılmaz’ın konuşmasından sonra Ali Börek kürsüde yer aldı. Börek konuşmasının başında IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün’ün selamını ve hayırlı ramazanlar dileğini iletti ve teşkilatın kurulduğu günden bugüne cami sayısının, okul sayısının, cemaat sayısının ve kaliteli hizmet sayısının arttığını vurgulayan bir konuşma yaptı.

Ahmet Talha Karabulut’un akşam ezanını okuması ile masalarda hazır bulunan hurmalarla oruçlar açıldı ve birlikte iftar yapıldı.  Yemek duasını Yunus Emre Yadigaroğlu yaptı.

Program neyzen Murat Çakmaz ve kanuni Recep Seber’in tasavvuf musikisi dinletisi ile devam etti. Program sunucusu Muhammet Ali Erdem de seslendirdiği ilahiler ile kendilerine eşlik etti.

Program hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.