Yavuz Nufel/ Hollanda 

Hollanda’nın tarihi ve turistik kasabası Wassenar’da bulunan Kasteel De Wittenburg adlı tarihi şatoda verilen resepisyon ve tanıtım gününe iş dünyası yoğun ilgi gösterdi.

Afbeelding van WhatsApp op 2024 03 04 om 13.06.22 4a0ce71f
Ümit Akbulut, İş İnsanı VEON Başkanı

VEON’un kuruluş amacı hakkında davetlileri bilgilendiren  başkan Ümit Akbulut, T.C Amsterdam Başkonsolosu M. Burak Ersoy, T.C Rotterdam Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Bilal Köse, THY Amsterdam Müdürü Şerafettin Ekici, HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu başta olmak üzere seçkin iş insanlarına hitaben konuşmasında, Hollanda’da yaklaşık 28 bin civarında Elazığlı olduğunu söyledi. Akbulut konuşmasında özetle; “ 28 bin kişi yaklaşık 8 bin aile demektir. Bu 8 bin ailenin 3 bini işveren ve esnaftır.   Bu irili ufaklı 3 bin işverenin yıllık cirosu 1.9 Milyar Eurodur ve 20 bin kişiye iş imkanı sağlamaktadır. Bu işveren hemşehrilerimizin faaliyet gösterdikleri sektörler başta tarım olmak üzere alt yapı, evde bakım ( sağlık ) market, gıda ve restoran diyebiliriz. Fakat son yıllarda enerji sektöründe de yatırım yapıldığını ve işverenlerimizin ilgisini çektiğini görüryoruz. En zayıf olduğumuz sektör ise turizmdir” dedi.

Afbeelding van WhatsApp op 2024 03 04 om 13.08.08 6ff4d337
VEON Yönetim Kurulu   Başkonsolos, M.Burak Ersoy, HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, THY Amsterdam Müdürü Şerafettin Ekici, Konsolos ( Rotterdam ) Bilal Köse ile..

Amaçlarının başında birlik beraberlik içinde başta Türkiye olmak üzere ticaret hacmini artırmak olduğunu ifade eden Akbulut, Türkiye’de tatlı su balıkçığının önemli bir kısmı Elazığ’da yapılmasına rağmen bir yem fakrikasının olmamasından dolayı balık yeminin dışarıdan alındığını söylerek verdiği örnekle konuşmasına devam etti.

“Derneğimiz tamamen bağmsız bir dernek olup, hiç bir kurum ve kuruluşun şubesi değildir. Alınan ve alınacak kararlar tamamen yönetim kurulumuzca alınır. Elazığ  yurt dışına yılda 300 milyon dolarlık ürün satmaktadır. Fakat Hollanda başta olmak üzere Avrupa ülkeleri Elazığın ürün sattığı ülkelerin ilk beşinde yok.  Dereğimizin amacı ticaret hacmimizi artırmak ülkemize memleketimize yatırımlar yapmak, yatırım yapacaklara köprü vazifesi olmaktır “ dedi.

Afbeelding van WhatsApp op 2024 03 04 om 13.06.22 5d467cd9

T.C. Amsterdam Başkonsolosu M. Burak Ersoy da konuşmasında VEON kurucularını Başkan Ümit Akbulut nezdinde tebrik etti. Bu tür oluşumların, birlik ve beraberliğin önemine değinerek,” Bu yıl Türk işçilerinin Hollanda’ya gelişinin 60. Yılı kutlanıyor.  Hollanda’da  Türklerin 60 yılda neler başardığının  her gün bir yenisine tanık oluyoruz. VEON’nun da kuruluş amaçlarına uygun başarılı işlere imza atacağına inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Amstredam Başkonsolosluğu olarak bizler elimizden geleni, üzerimize düşen bir vazife olduğunda  yapmaya hazırız. Kapımız her zaman açıktır” dedi.

Afbeelding van WhatsApp op 2024 03 04 om 13.06.21 8e2d7c2e

Davetliler arasında bulunan Dr. Ayşe Yasemin Demir ise özetle  konuşmasında kısa bir süre önce böyle bir oluşumdan haberdar olduğunu söyledi .  28 yıl önce Türkiye’den geldiğini iifade eden Dr. Ayşe Yamenin Demir, VEON kurucularını tebrik etti, bir doktor olarak kendisine verilecek  görevi  yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Konuşmaların ve ikramların ardından tarihi şatonun merdivenlerinde günün anısına toplu fotoğraf çektirilerek tarihe not düşüldü.

VEON Yönetim kurulu:

Afbeelding van WhatsApp op 2024 03 04 om 13.13.09 2fc542df

Ümit Akbulut Başkanlığındaki VEON yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor, Resul Özdemir, Zülküf Bildirici,  Mehmet Ülgen, Özcan Gül,  Zülküf Yılmaz, Emin Cesin, Ahmet Batuk, Enver Apaydın,  Fatih Bingöl,  Hüseyin Kaynak.

8. Türk-Alman Ekonomi Günü, 4 Mayıs’ta Düsseldorf Kongre Merkezi’nde! 8. Türk-Alman Ekonomi Günü, 4 Mayıs’ta Düsseldorf Kongre Merkezi’nde!

Afbeelding van WhatsApp op 2024 03 04 om 13.06.22 495ffe1bAfbeelding van WhatsApp op 2024 03 04 om 13.06.22 c7015db2