Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde sezon açtı Motosiklet tutkunları DİTİB Camii’nde sezon açtı

Tevfik KARA / GEVELSBERG (TR Haber) 

Son zamanlarda tıp dünyasında oldukça yaygın kullanılan, ama kökleri 4000 yıla kadar uzanan tedavi metodu 'hacamat' İslam tıbbında çok önemli bir yere sahip. Hacamat (Hijama = arapca Emmek demek) tedavisi hastalıklarından kurtulmak isteyen vatandaşların başvurduğu yöntemler arasında üst sıralarda yer alıyor. Tecrübeli ve deneyimli uzman Dr Bahadır Özayneci, hacamat kültürünün 4 bin yıla dayandığını ve Resulullah (sav) tarafından yaptırıldığını ve ümmetine ısrarla tavsiye ettiğini söyledi. Hacamatın önemli bir şifa kaynağı olduğuna vurgu yapan Özayneci, "Hacamatla vücudumuz, hastalık yapan sebeplerden arınarak temizlenmekte ve yenilenmektedir" dedi. Hem fiziksel ve biyokimyasal hemde zihinsel (manevi anlamda) arınmanın yolu.

DİĞER TEDAVİLERİN ETKİNLİĞİNİ ARTIRIYOR
Hacamat tedavisi diğer tedavilere göre koruyucu hekimlikte kullanıldığı için çok daha önemli olduğu vurgusunu yapan Özayneci, "Bir de hacamat diğer tedavilerin etkinliğini artırır. Destekleyici bir uygulamadır.
Temiz kanla beslenen bütün organlar güçlenir performanslarını optimum seviyede gösterirler, bağırsak hücreleri de ilaçları iyi emer. Düzenli (yilda en az 4 kere) Tarama Hacamatı olan bir kişinin ameliyat yaraları hacamat olmayan kişilere göre daha hızlı iyileşir. Hem vücuda alınan vitaminler , hemde ilaçlar bağırsaktan daha iyi emilir ve toksinler atılır dedi.

MERDİVENALTI YERLER ÇOK RİSKLİ
Hacamatın hekim kontrolünde yapılmasının önemine vurgu yapan Özayneci, Çizik sayısı, derinliği, hangi malzeme ile yapıldığı, kupayla yapılırken hangi basıncın uygulandığı önemli. Uygulama cilde göre değişir, kişiye özel yapılır.
Hastanın kullandığı ilaçlar  ve kronik rahatsızlıkları göz onüne alınmalı.
Bunların hepsi bilgi ve tecrübe gerektirir. Dolayısıyla buna dikkat edilerek hacamat yapılmalıdır. Merdiven altı olursa, bilgi eksikliği , hijyen eksikligi olursa risk artar. Hepatit ve AIDS gibi kan yoluyla bulaşan hastalıklar bulaşabilir. İnsanların bu tarz yerlere gitmesini uygun bulmuyorum. İnsanlar geliyor 'biz zarar gördük, nereye şikayet edelim' diyor. Bir bakıyorum olmaması gereken yerde hacamat yapılmış ve gereksiz dozda yapılmış. Hacamatın dozu ve teknigi çok önemli. Merdiven altı yerler hacamat için çok tehlikeli ve adeta hastalık yuvası" şeklinde konuştu. 
Dr. Bahadır5

Dr. Bahadır3