Aerdek Park Salonunda verilen iftara Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, FDP Eyalet Milletvekili Yankı Pürsün, SPD Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel, Frankfurt Ticaret Ataşesi Yusuf Yerkel, Kültür ve Turizm Ataşesi Ahmet Alemdar, Ordu İl Kültür Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Giresun İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Gürgen, Hofheim am Taunus Hükümet BaştemsilcisiBaşkanı Andreas Hegeler, Sabah Avrupa Genel Koordinatörü İsmail Erel, Haber Müdürü Cemil Albay, Ziraatbank Avrupa Genel Müdürü Murat Gündoğdu, Elazığ Ankara Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkan Yardımcısı ve RTÜK Üst Kurul Üyesi Vedat Kent, Essen Din Hizmetleri Ataşesi İbrahim Halil Karaman, Frankfurt Din Hizmetleri Ataşesi Burhan Selim, KT Bank AG Genel Müdürü Ahmet Kudsi Arslan, işadamları vebin 500’e yakın davetli katıldı. 

Ramazan ayı, biz insanlara büyük bir fırsat sunduğunu belirten AED Genel Başkanı Dr.Ahmet Yılmaz’’ nefsimizi kontrol etmeyi, sabrı öğrenmeyi ve yardımlaşmayı sıklıkla hatırlamamızı sağlar. Bu ayda, birlikte oruç tutarak dayanışmayı, birbirimize yardım etmeyi ve sevgi dolu ilişkiler kurmayı öğreniyoruz. Bir araya gelişimizle, toplum olarak sahip olduğumuz sosyal bağları güçlendirir, dayanışma duygularımızı pekiştiririz. Hemşehri kimliğimizin yanısıra parçası olduğumuz toplumla birlikte hareket etmemiz,karşılıklı sevgi ve saygıyla bir arada olmamız güçlü toplumlar inşa etmemizde ve daha barışçıl bir dünyaya doğru ilerlememizde önemli bir adımdır. İftar sofrasında bir araya gelen her bir birey, kendi benliğini aşarak toplumla bütünleşmeyi, karşılıklı sevgi ve saygıyla bir arada olmayı öğrenir. Çünkü ortak değerler etrafında bir araya gelmek, bireysel farklılıkları zenginlik olarak görmek, toplumsal dayanışma ve adalet duygusunu güçlendirmek felsefenin temel öğretilerindendir’’dedi.

İftar akşamında konuşan Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer’’ gurbetin içinde bizleri memlekette hissetirdiniz. Hemşehri derneklerinin önemini çok iyi biliyorum. Çünkü yurtdışındaki ve gurbetteki insanımızın birbiriyle beraber olma, bir olma hemhal olma en güzel ortamları sağlıyor hemşehri dernekleri. Toplumsal dayanışmamızı artıran bir yapısı vardır. AED Derneğinin çalışmalarına, gayretlerine yakinen şahidim. Toplumun birlik ve beraberliğin pekişmesi için omuzlarımıza yüklenen çok fazla yük var.Bilhassa buradaki sosyal ve siyasal hayata katılım çok önemli. Önümüzde Avrup Parlamentosu seçimleri var. Türk kökenli vatandaşlarımızın siyasete katılımı önemli. Gazze’de dünyanın seyrettiği maalesef insani bir kriz yaşanıyor. Bu konuda yine ülkemiz hem kendi gücünün dahi üstünde Cumhurbaşkanımız önderliğinde lider rolünü devam ediyor. Lütfen depremzeleri unutmayın. Önemli bir konumuz dilimiz. Dilimizi kaybettiğimizde onun bütün kültürümüzün bütün lehçelerimizi kaybettinin anlamına geldiğini çok iyi görmemiz lazım. Bu gecede emeği geçen bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum’’şeklinde konuştu. 

FDP Eyalet Milletvekili Yankı Pürsün’’32 yıl partimde mücadele ediyorum. Sizin haklarınızın çoğalması ve hak ettiğini yere gelmeniz için elimden geleni yapıyorum.Geçensene yapılan seçimde verdiğiniz oylarla tekrar milletvekili seçildim.  Bu süreçte verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum’’diye konuştu. 

SPD Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel ‘’60 senin üzerinde bu ülkede yaşıyoruz. Sizlerden ricam yaşadığımız toplumlarda duyarlı olun. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için elinizden gelen her şeyi yapın’’. 

Yöresel yemeklerin sunulduğu iftar akşamında sahne alan sanatçılar unutulmaz bir akşam yaşattış. 

İbrahim TAŞ / WİESBADEN

Bayram Tadında İki Dilli Okuma Yarışması Bayram Tadında İki Dilli Okuma Yarışması

Aed Toplu