Tevfik KARA / WESEL   Bir süre önce Muğla'ya kesin dönüş yapan ancak tekrar geri gelen Resul Güzeldere, vefatından tam 8 gün sonra Wesel'deki müslüman mezarlığına defnedildi.

1977 yılında Almanya'ya gelen Resul Güzeldere eğitimini bitirdikten sonra iş hayatına atıldı. Daha sonra STK çalışmaları ve folklor eğitmenliği de yaptı. Emekli olduktan sonra Muğla'nın Köyceğiz ilçesine yerleşti. Burada çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla topladığı çöpleri sanat eserlerine dönüştürdü.

Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ankara’da buluştu Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ankara’da buluştu

ÇÖPÜ HEYKELE DÖNÜŞTÜREN ADAM

Resul Güzeldere, Muğla'da  ‘İstilacı’ adını verdiği çöp atıklarından oluşturduğu projesiyle sergi açtı. Hastalandıktan sonra tekrar Almanya'ya dönen Resul Güzeldere'nin hemşehrisi Oğuz Koca: „Resul hocamızın iki evladı var. Koah hastalığı nedeniyle evinde  tedavi görüyordu. Hiç beklemediğimiz bir anda vefat haberini aldık. Vasiyetine göre Almanya'da defnedilmek istediğini söylemiş. Defin için buradaki bürokratik  işlemler yavaş yürüyor. Cenaze tam  8 gün bekletildi. Wesel müslüman mezarlığında kılınan cenaze namazından sonra toprağa verdik“ dedi.

Bir süre Avrupa Kars Dostluk Derneğinin de başkanlığını yapan Resul Güzeldere için Wesel'deki müslüman mezarlığında tören yapıldı. Törene yaklaşık 500 kişilik bir vatandaş grubu katıldı. Resul Güzeldere  şii inancına göre defnedildi.

Resul4
 

Resul3