Bugün 15 Temmuz 2023. Kanlı darbe girişiminin 7. yıl dönümü. 

Fetullah Gülen, Adil Öksüz, Semih Terzi, Mehmet Dişli, Muharrem Köse, Ömer Faruk Harmancık, Akın Öztürk öncülüğünde ve  adına ‘’yurtta sulh, cihanda sulh’’ konseyi dedikleri Türkiye silahlı kuvvetleri, bir çok kamu kurum ve kuruluşu, sivil toplum örgütlerinin arasına kırk yılı aşkın süredir sızdırılan eli ve ruhu kanlı teröristler tarafından gerçekleştirilen, yaklaşık 300 kişinin ölümü ve 491 kişinin de yaralanmasına sebep olan kanlı darbe girişiminin ülke ekonomisine doğrudan maliyeti yaklaşık 158 milyar dolar kişi başı maliyeti yaklaşık 2 bin dolara tekabül ediyor. Ülke ekonomisine dolaylı maliyeti ise 350 milyar dolar. 

Çok uzun geçmiş bir tarihi olmadığı için bu konular ve yaşananlar hepimizin malumu.! 15 Temmuzun ne olduğunu anlatacak değilim fakat anlatmak istediğim konu 15 Temmuz darbe girişimine kontrollü darbe ve tiyatro benzetmesi yapanların gündemi çok farklı mecralara çekmek için yeni ortaya attıkları Fetullah Gülen ile Said Nursi kıyaslaması. 

İddiaya göre Fetullah Gülen Amerika, Said Nursi İngiliz ajanıymış. Bu iddianın 15 Temmuz yıldönümüne denk getirilmesi gerçekten çok manidar, kahpe ve alçakca.! 

Birisi birinci dünya savaşının Kafkasya cephesinde milis kumandanı olarak savaşmış,  islam üzerine yazılmış ve  300 kadar ayeti  tefsir eden Risale-i Nur isimli 50’den fazla dile çevrilen külliyatın yazarı olan Kürt islam alimi ve uleması. 

Devlet kayıtlarına göre tesbit edilen tüm mal varlığı şöyle;
1 adet cizlavet marka çift lastik, 4 adet sefer tası içi, 1 adet küçük çinko tencere, 1 adet ayaklı bardak, 1 adet küçük çaydanlık, 2 adet ayaksız bardak, 1 adet eski çarşaf, 1 adet eski frenk gömleği, 1 adet eski iç gömlek, sarık üzerine satılacak bez, 3 adet mendil, pamuklu hırka, 1 adet eski gömlek, 1 adet havlu, eski çarşaf, mendil ve eski bohça, 1 adet kırık gözlük, dua kitabı ve eski yazı takvim. İddiaya göre bu İngiliz ajanı.!

Diğer ajanı da tanıyorsunuz zaten.! 

Söyleyeceklerim bu kadar.! Yorumu sizlere bırakıyorum.! 

Savaş Bal