Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği dijital medyanın gelişerek güçlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Dijital medyanın gelişimi için ülke çapında bakanlıklar, kurumlar ve İnternet medyası ile ortak projeler yürüten TİMBİR bu kez de bünyesindeki Birlik Haber Ajansı (BHA) ile birlikte Türkiye Dijital Yayın Platformu’nu hayata geçirdi.

YERELDEKİ MEDYA GÜCÜ ULUSALA TAŞINIYOR

Ankara merkezli; İstanbul başta olmak üzere TİMBİR bünyesindeki yayın kuruluşlarının bölgelerdeki stüdyolarınızdan gerçekleştirecek canlı yayınlarda; bakanlar, iş, siyaset, ekonomi, eğitim, sağlık, spor ve diğer alanlardaki temsilciler konuk edilecek. Ulusal yayın formatı ile yereldeki medya gücünü artırmayı hedefleyen TİMBİR’in bir bölgeden yapılacak yayını tüm bölgelerdeki yayıncı mecralar aracılığı ile Türkiye geneline ulaşmış olacak.

İLK YAYIN KONUĞU TİMBİR GENEL BAŞKANI DR. SÜLEYMAN BASA OLDU

Türkiye Azerbaycan Ankara Forumu düzenlenecek Türkiye Azerbaycan Ankara Forumu düzenlenecek

Ortak canlı yayınların ilki 19 Ocak 2023 Cuma Saat 11.00’da TİMBİR’in paydaşı TR SES TV Ankara stüdyolarından gerçekleştirildi.
Aynı zamanda Sismolog olan TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa’nın ‘Türkiye’de Deprem Gerçeği; Fay hatları pay hatlarından daha önemlidir” konulu canlı yayını Türkiye’de 7 bölgede, 50 dijital mecra aracılığı ile ortak canlı yayınlandı.  Gazeteci Aleyna Karatosun’un sunduğu programda ülkemizdeki deprem gerçeği konuşuldu.