Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız, 15 yıldır yürüttükleri faaliyetler neticesinde elde ettikleri tüm materyallerin başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere ilgili kurumlar ve STK’lar ile paylaşılmasına büyük önem verdiklerini, bu sayede Türkiye’mizin marka değerine katkı sunarken Turist sayısına ve milli gelirimizin artışına destek olduklarını ifade etti. 

Başkan Yıldız, bu çerçevede öncelikle Turizmin içerisinden gelen ve tecrübeleri sayesinde Ülkemizin Turizmine büyük katkı sağlayan Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere Tanıtmadan sorumlu Bakan Yardımcımız Sayın Nadir Alpaslan, Tanıtma Genel Müdürü Sayın Timuçin Güler’e TGA Genel Müdür vekili Sayın Elif Balcı Fisunoğlu’na, TUTAP Başkan vekili ve tanıtım Koordinatörümüz Serdar Karaduman’a teşekkür ederken, bu işbirliğimizin ülkemiz adına hayırlı olmasını dilerim dedi. 

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışacak çalışmalar ve milli projelerin yoğun olarak kullanıldığı bu anlamlı süreçte, Turizmden Ülke olarak beklentilerimiz büyük önem arz etmektedir. Özellikle Dünya insanlarının ortak değeri olan UNESCO unsurları, yabancı ziyaretçilerin seyahat planlamalarında önemli bir yer tutmaktadır dedi. Yıldız bu çerçevede bizlerde farklı semavi dinlere ait mabetleri korumadaki başarımızı, misafirperverliğimizi, iklim değişikliğinin tarihi eserlere olan zararlarının azaltılmasın yönelik yürüttüğü çalışmaları daha fazla göstermemiz gerekiyor. Bakanlığımızın yurt içinde ve dışında yürüttüğü takdire şayan çalışmalarına bizim gibi STK’ların daha fazla katkı sunması ile Ülke turizmindeki beklentilerimizin karşılanmasına ve hedeflerimize ulaşılmasına daha fazla gayret sarf ediyoruz dedi.  

TUTAP Başkanı Yıldız, açıklamasında 21 Dünya miras alanımızdan 7 tanesine ait ( Safranbolu, Xanthos – Letoon, Göreme Milli Parkı, Bergama, Nemrut, Bursa ve Cumalıkızık ile Hattuşa ) ilk etap çalışmalarımızı TGA’ya teslim ettik. Yakın zamanda diğer 14 Dünya miras alanımıza ait çalışmaların tamamlanması ile ülkemizin miraslarının tamamını hem kendi vatandaşlarımıza hem de dünya insanlarına tanıtmış olacağız ifadelerine yer verdi.

Bu yıl özellikle Dünya miras alanımız olan İstanbul Tarihi yarım adanın tanıtımına önem verdiklerini ifade eden TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, başta Kapalıçarşı olmak üzere yarım ada içerisinde bulunan tüm unsurlara ait tanıtım çalışmaları yapacaklarını ve elde ettikleri tüm materyalleri Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile paylaşacaklarını söyledi. Yıldız 2025 yılında Türkiye markası ile Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu hedeflere ulaşılması adına gayret edeceklerini sözlerine ekledi. 

5 yılda 213 milyon e-tebligat 5 yılda 213 milyon e-tebligat

Başkan Yıldız, Ülkemizin tanıtımına katkı sunan ve kısa filmler ile mesajlar veren başta Sayın Orhan Gencebay, Tamer Karadağlı, Ahmet Selçuk İlkan, Esat Kabaklı ve Yusuf Güney olmak üzere çok değerli sanatçılarımıza teşekkür eder, bundan sonrada aynı duyarlılığı göstererek Türkiye’mizin marka değerini artıracak projelerimizde yer alacak sanatçılarımıza da yürekten şükranlarımı sunarım dedi.

C37Df3Fb 5090 4B10 9336 264E5C3F3D92