Köyüm “ Alaca ” , Elazığ merkeze bağlıdır.Bildiğim kadarıyla ilk yerleşenler , Çorum ve Diyarbakır başta olmak üzere farklı yerleri de mesken tutan eski Türk boylarından.. Köyümü yerleşim için seçmelerinde , genelde dere kenarları ve sulak yerleri mesken tutmalarının payı, sanırım büyük..
 
Nevruz,ilkbaharda tamda bu ayda , köyümün dağlarında açan, nadide bir çiçektir.Mor- beyaz ve mor -sarı -beyaz renklerde olmak üzere, iki çeşit olarak görünür. Baharın müjdecisidir.
 
Ülkemin bu sıkıntılı döneminde, bu acılı ve hüzünlü zamanında , iç ve dış mihrakların da boş durmayıp harekete geçtiğini, aynı senaryo çerçevesinde ortak hareket ettiğini müşahade ediyoruz.Bu durum  beklemediğimiz birşeymiydi ? Mümkün mü ? Elbette bunları ülke olarak ,devlet olarak bekliyorduk. Çünkü,  devlet basireti bunu , yani her zaman uyanık olmayı gerektirir.
 
Depremden hemen sonra, devlet ve millet el ele vermiş bütün yaraları sarmaya çalışırken, stadyumlar ve futbol vasıtasıyla spora siyaset bulaştırılması ,milli bütünlüğü bozacak şekilde çıkarılan aykırı seslerle nemalanılmaya çalışılması, çok iyi irdelenmesi gereken bir durum!
 
Nevruz çiçeği kadar narin ve güzel ülkem, bir yüzyılı kapatıp yeni bir yüzyıla başlarken ,bu yolda önemli hazırlıklar yaparken , dış kaynaklı fitneyi hepimiz anlayabiliriz. Ancak acı olan,bilerek veya bilmeyerek, dış odaklarla aynı anda harekete geçen iç mihrakların fitnesine ayak uydurulması, değirmenlerine su taşınması.Güya Atatürkçü ,Cumuhuriyetçi , Devletçi insanların, bu süreçte bu oyuna çekilmesi gerçekten acı verici.
 
Nevruz misali ; nadide , güzel ve  dünyada eşi benzeri olmayan ülkeme , böyle bir ülkeye sahip olduğumuz için , Rabbimize ne kadar hamd etsek ne kadar şükretsek az..
 
Bizler Türküz! Burası Türkiye Cumhuriyeti ! Bizler her halükarda içiçe geçmiş, kız almış kız vermiş , hısım akraba olmuş dolayısıyla harmanlanmış bir ülkeyiz. Alevisi,sünnisi,lazı,çerkezi ,romanı, gayri müslimi ,müslümanı, yahudisi, hristiyanı..Özetle cebinde TC kimliği taşıyan herkese sesleniyorum. Bizler bu topraklarda doğduk. Geçmişimiz burada ,geleceğimiz burada ve bize bizden başka dost yok ! Bunu daha önce de yaşadık, gördük ve belki yine göreceğiz..Bu yüzden;
dikkat edelim, dikkatli konuşalım. Geri dönüşü olmayan hatalardan, pişmanlik duyacağımız oluşumlardan-hareketlerden sakınalım ,kaçınalım. Başladığımız bu yeni yüz yıl, Allah’ ın izniyle Türk Yüz Yılı olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler, küllerinden yeniden doğan anka kuşu gibiyiz.Bir ölür, bin diriliriz. Herkesin bunu böyle bilmesi gerekir .İsbat isteyenlere sorarım. Şanlı tarihimiz yetmez mi ? Biraz sendeleriz, düşer gibi oluruz.İçimizdeki imanın üstünü toz kaplamıştır ne çıkar .Bir üflerler,toz gideeerrr iman açığa çıkar. Ondan sonrası mı ? Bilirler ki , ölüm bizim için vuslattır. Hülasa demem o ki, herkes aklını başına alsın ! Bu güzel cennet vatanımdan elini çeksin.
 
Matemimiz var. Binlerce insanımızı toprağa yeni verdik. Yasımız var , acımız var. Akıllı olun ve bırakın! Cennet misali, nadide nevruz misali güzel ülkemde, hep birlikte huzurla, mutlulukla acısıyla tatlısıyla yaşayalım.Nevruz mevsimindeyiz, bir ay sonra ise menkşelerimiz açacak.Sümbüllerimiz açacak. Badem çiçeklerim ,aluçalarım, kayısım, ayvam, kirazım çiçek açacak.Bizi bize bırakın! Cennet vatan ülkemizde nevruzumun, papatyamızın, dağlarımızınn , kırlarımızın zevkini hep birlikte tadalım.
 
İnşallah yarın köyüm Alaca’ya nevruz toplamaya  gideceğim.Çekeceğim resimleri haberin saati.com sayfamızdan paylaşacağım.
HOŞÇA KALIN SEVGİYLE KALIN
Azmi OZAN