Bu sergide tablo fiyatlarını vicdanlar belirliyor Bu sergide tablo fiyatlarını vicdanlar belirliyor

Aydın'ın Kuşadası ilçesi Medeniyetler Korosu 80'e yakın gönüllüsü ile 19 Mayıs müzikaline hazırlanıyor.
 

Uluslararası Kalite Koçluk ve Girişimcilik Derneği Genel Başkanı aynı zamanda Almanya Türk Konseyi Başkanı Erdal Yardımcı ve Kuşadası Türk Anneler Derneği Başkanı Tülay Mutlu öncülüğünde hazırlanan müzikal gösteri Çanakkale temalı olacak.
Medeniyetler Korosunun ilk Konseri 19 Mayıs'ta sahnelenecek.

On dokuz Mayıs Busesi’ adi altında islenecek müzikal gösterimde bir ilk gerçekleştirilerek, Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesi, ara ara replikler şeklinde tiyatro gösterimi ile, yine replikler halinde koro seslendirmesi ile, müzikal koro seslendirmesi ile ve müzikal gösterim olarak en sonunda da vals gösterisi ile noktalayacak.

Programın hazırlayanlarından ve koçluk görevini üstlenen Uluslararası Kalite Koçluk ve Girişimcilik Derneği Genel Başkanı aynı zamanda Almanya Türk Konseyi Başkanı Erdal Yardımcı, kurdukları yapılanmayı yeni bir Anadolu ateşine benzeterek, "Bu proje çok büyük bir proje. Büyük ve gönüllü bir koronun Türk'ün Zaferini işleyeceği bir çalışma. Çalışmalarımızı şimdilik Kuşadası Cemevi konferans salonunda gerçekleştiriyoruz. Konuyu Kuşadası belediyesine taşıdık. Bu konuda bize yardımcı oldular. Gösterimiz 19 Mayıs pazar günü Pera Düğün Salonunda gerçekleşecek” diye konuştu.

Yardımcı, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu dünyada ses getirecek bir proje olduğunu ve bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydederek, “Öyle renkli bir platform olacak ki herkes etkisi altına alacak. Hem müzikal hem Türk sanat müziğinden oluşan koro gösterimine hazırlanıyoruz. Bunun dışında bundan sonra da Kıbrıs için bir çalışma içerisinde olacağız” dedi.

Türk Anneler Derneği Kuşadası Şube Başkanı Tülay Mutlu, “Bu proje önüme Erdal Bey tarafından geldiğinde çok heyecanlandım. Bu projenin içerisinde olmamız gerektiğini düşündüm çünkü Türk vardı bu projenin içerisinde, Atatürk vardı, Türkiye Cumhuriyeti vardı, zaferimiz vardı. O yüzden heyecan içerisine girdik. Bu işi yapabileceğine inandığım evlatlarım dediğim kişileri aradım. Onlar da bu projede olmak istediklerini ifade ettikten sonra güzel bir birliktelik başladı. O gün bugündür çalışıyoruz. 19 Mayıs gününe kadar da Zafer bizim oluncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


19 Mayıs Pazar akşamı Pera Düğün Salonunda gerçekleşecek olan gösterim ücretsiz olarak sergilenecek.