27 il merkezi, 292 ilçe ve beldede 45 bin kilometreye ulaşan şebeke uzunluğuyla 5 milyon abonesine doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, lisans bölgelerinde vatandaşların ısınma, yemek pişirme ve sıcak su ihtiyacına konforlu, ekonomik ve çevreci bir çözüm sunarak yaşam kalitesinin hızla artmasını sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdüren Aksa Elazığ Doğalgaz, son olarak Baskil ilçesini de doğal gaza kavuşturdu. Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın katıldığı programda kabul işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilçeye gaz arzı sağlandı, abonelik başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar da Baskil Belediye binasında hizmet veren Aksa Doğalgaz’ın Baskil şubesine davet edildi.

Elazığ genelinde 238 bin 350 abonemiz var

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın da katılımıyla Aksa Doğalgaz’ın Baskil CNG İstasyonu’nunda gerçekleştirilen kabul ve devreye alma programında konuşan Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Onur Dündar, Baskil Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı’ya ve Baskil Belediye Başkanı Akmurat’a verdikleri büyük destek, Aksa Elazığ Doğalgaz personeline de özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Baskilli hemşehrilerini doğal gaz konforu ve ekonomisiyle buluşturmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Dündar, doğal gazı tüm abonelerine yüksek müşteri memnuniyetiyle, kesintisiz ve güvenle ulaştırmanın daima öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Dündar, Aksa Doğalgaz’ın Elazığ il merkezi ve Akçakiraz, Hankendi, Karakoçan, Kovancılar, Palu, Sarıcan, Sivrice, Yazıkonak, Yurtbaşı ilçelerinde 238 bin 350 abonesinin bulunduğunu ifade etti. 

15 kilometre doğal gaz şebekesi inşa edildi

Elazığ’da gerçekleştirdikleri çalışmalar ile il genelinde doğal gaz şebekesi uzunluğunun 1.750 kilometreye ulaştığının bilgisini veren Dündar, Baskil Belediyesi ile koordineli yürüttükleri faaliyetler sonucunda Baskil ilçesi için doğal gaz kullanımını kış aylarına yetiştirmeyi başardıklarını söyledi. Dündar, sözlerine şöyle devam etti: “İnşa ettiğimiz 15 kilometrelik doğal gaz şebekesi ve tesisleriyle vatandaşlarımızı doğal gaz konforu ve ekonomisi ile buluşturduk. Doğal gazla birlikte ilçemizin havası da her geçen gün değişecek, vatandaşlarımız daha nefes alınabilir bir gökyüzünün altında yaşayacak.” 

Mutfakta yemek pişirmede tüpe göre beş kat ekonomik

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kapsamında 2024 Mayıs ayına kadar tüketilecek aylık 25 metreküp doğal gazın devlet tarafından karşılandığını hatırlatan Dündar, “Bu önemli fırsat, sıcak su ve mutfak tüketimine karşılık gelen harcamanın neredeyse bedelsiz olduğu anlamına geliyor. Bu sevindirici gelişmeye ilave, doğal gazın ısınmada ithal kömüre göre dört kat*, elektriğe göre üç kat*, mutfakta yemek pişirmede ve sıcak suda tüpe göre beş kat* daha ekonomik olduğunu belirtmek istiyorum. Ayrıca doğal gazı isteyen evinin her odasında, dileyen de yalnızca mutfağında gönül rahatlığıyla kullanabiliyor” diye konuştu.

* Karşılaştırmalar, 2023 Ağustos piyasa verilerine göre yaklaşık olarak hesaplanmıştır.