15 Kasım 2024 tarihi itibarıyla adı Türkiye Tanıtma ve Kültürümüzü Yaşatma Platformu olarak değiştirilen TUTAP, daha esnek ve etkili bir anlayışla çalışmalarını sürdürecek.

MEB: 315 bin 856 öğretmen "uzman öğretmen" ve "başöğretmen" unvanı aldı MEB: 315 bin 856 öğretmen "uzman öğretmen" ve "başöğretmen" unvanı aldı

44F5Db39 07D9 4A2C Be2F 7Fb5B9E60B9C
Platform Başkanı Fikret Yıldız, yaptığı açıklamada, yeni yapılanmanın temel amacının Türkiye’yi tanıtmanın yanı sıra kültürel değerlerimizi yaşatmak ve geleceğe taşımak olduğunu belirtti. Yıldız, bu değişimle birlikte sivil toplum kuruluşlarından oluşan yapılanmaya son verildiğini ve her Türkiye sevdalısı vatandaşın sahipleneceği, yapıcı eleştirilerin ve önerilerin doğrudan ilgili makamlara iletileceği daha dinamik bir model oluşturulduğunu vurguladı.

Yeni Yapılanma ile Daha Çözüm Odaklı Bir TUTAP
TUTAP, gönüllülük esasına dayalı bir anlayışla, hem yurt içinde hem de yurt dışında projelerle iş birliğini artırmayı hedefliyor. Platformun temsilcilerinin yetkileri devam ederken, daha fazla destek alarak çocukların ve gençlerin kültürel bilinçlenmesine katkı sağlayacak projeler önceliklendirilecek.

Resmi yapıdan kaynaklanan kurumsal kısıtlamaların sona erdiği bu yeni dönemde, daha şeffaf bir yaklaşım benimseyen TUTAP, yerelde iş birliklerini güçlendirmeyi ve uluslararası alanda Türkiye’nin kültürel değerlerini tanıtmak için yeni adımlar atmayı planlıyor.

Başkan Yıldız, “Amacımız, milletimizin özü ve sesi olarak Türkiye’mizi tanıtırken kültürümüzü de yaşatmak ve devletimize destek olmaktır. Bu yeni yapılanmanın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz,” ifadelerini kullandı.

TUTAP’ın bu dönüşümle birlikte daha enerjik, çözüm odaklı ve etkili bir yapıya kavuşması bekleniyor.

I M G 6695

Editör: Haber Merkezi