Başta Ulu önder Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimiz için 1.dakikalık Saygı duruşunun ardından,Müzik Öğretmeni Eleonora Angelova yönetiminde İstiklal Marşı okundu.


Ruhr Veliler Birliği Eş Bşk.Fatime Okuyucu ve Dr.Ali Sak’ın açılış konuşmalarının ardından kutlama programı başladı.


Moderasyonluğunu Dilek Şen’in yürüttüğü kutlamada Ruhr Veliler Birliğinin Kültür-Sanat kolları yer aldı.

Resim Atölyesi,Tiyatro Kursu ve Çocuk Korosu çalışmalarını sahnelediler.Şiirlerin ve canlı sahne performanslarında olduğu etkinliğe,Tiyatro öğrencimiz Mina Gürbüz piyano resitali ile eşlik etti.

Resim Atölyesi öğrencileri,Atatürk temalı tablolarını sergilerken,Tiyatro Kursu çalışmaları sahne aldı.Aileleri ve katılımcılar tarafından büyük bir gururla çalışmalarını taçlandırdılar.
Çocuk Korosu birbirinden güzel Marş ve okul şarkıları ile tüm katılımcılara keyifli dakikalar yaşattılar.

Dernek yönetiminden yapılan açıklamada,"Başta değerli yönetim kurulumuza,özverili öğretmenlerimize(Ezgi Can Genç-Taygun Köktürk-Eleonora Angelova),çocuklarının arkasında desteklerini esirgemeyen kıymetli velilerimize,Emeklerini herzaman teslim etmemiz gerektiğini düşündüğümüz Basın mensubu arkadaşlarımıza,fotoğrafta görevli olan arkadaşımız Sergen Şenyürek’e,görevli arkadaşımız Enise Gergin’e,misafirlerimize ve büfeye katkı sunan herkese sonsuz teşekkür ederiz"denildi.