Ruhr Veliler Birliği Derneğinin yaptığı Seminer proje bazında belediye ve birçok kurumun başında eğitmen olarak sahada aktif rol almış, alanında uzman konuşmacı  Dr. Aydın Sayılan’ı ağırladı. 
Seminerde ilk söz olan  TB-NRW’den Yusuf Sarı dernek çalışmalarından bahsetti. Amaçlarının özellikle NRW’de yaşayan Türk kökenli vatandaşların sorunlarına değinmek ve çözümler üretmek olduğunu belirtti.

Akabinde TB-NRW bünyesinde yetiştirilen demokrasi elçisi Sinem Akbaş “demokrasi elçileri” isimli projelerinden bahsetti: “Kuzey Ren Vestfalya’daki Türkiye kökenlileri demokrasi ve topluma katılım” başlığı altında çeşitli projelere imza atan dernek bünyesindeki demokrasi elçilerinin amacının bu eyaletteki derneklerin demokratikleşme süreçlerinin canlandırılmasına katkıda bulunmak ve mevcut yapılarını güçlendirmek olduğundan bahsetti. “Demokrasi elçileri olarak, dernek yapılarındaki olası boşlukları tespit ederek gerekli çözümler üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

Seminerin birinci bölümünde “Birlikte Yaşama Kültürü”konusunu işledindi. 
Almanyadaki Türk toplumununun kültürel çoğunluğunu, kültürler arası veli çalışmalarının, kültürler arası eğitimin ve İletişiminin önemini vurguladı.

İkinci bölümde toplumsal ön yargı örneklerinden bahsetti. Ön yargı ile ayrımcılığın arasındaki farkları karıştırmamamız gerektiğini, deneyimlerle ön yargıları nasıl aşmamız gerektiğine değindi.

Seminerin devamında interkaktif bir şekilde ön yargılarımızın ve değerlerimizin yüzdelikleri ölçüldü. Grup çalışmalarının ardından seminerimiz soru-cevap şeklinde devam etti.

Ruhr Veliler Derneği olarak ,Davetimize icabet eden konuşmacımız Aydın Sayılan Bey’e, Kuzey Ren Vestfalya Türk Topluluğu’ndan Yusuf Sarı’ya, Yönetim Kurulu üyemiz aynı zamanda proje destekcimiz kültür elçisi Sinem Akbaş’a, Veli Akademisine düzenli olarak aktif katılan tüm velilerimize,caterin kısmımda emeği geçen Melek Şenyürek,Çiğ köfte sponsorumuz Çiğköftem Essen/Kray’a ve maddi katkılarından dolayı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu(YTB)’ye ve TB NRW’ye teşekkür ediyoruz"

8. Veli Akademisi ve son seminer 25.02.2023 tarihinde  Dortmund 'ta yapılacak.