Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya'da yaşayan Romanlar için 8 Nisan Dünya Romanlar Günü münasebetiyle Antalya Valiliği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Vali Yazıcı, 'Farklılıklarımızın bizim en büyük zenginliğimiz olduğunun bilincindeyiz' dedi.

Antalya'da yaşayan Romanlar için 8 Nisan Dünya Romanlar Günü münasebetiyle iftarda bir araya geldi. Dünya Romanlar Günü vesilesiyle roman vatandaşlar ile bir arada olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; 'Dayanışmanın, birlik ve beraberliğin yoğunlaştığı bu güzel Ramazan akşamında sizlerle bir arada olmak da çok güzel. 8 Nisan; Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız verilmesi, her türlü farklı zemininin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman Kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla Dünya Romanlar Günü olarak ilan edildi. Ben, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'müzü kutluyor, neşemizin ve muhabbetimizin ilelebet daim olmasını diliyorum' dedi.

'Birliğimizden aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz'

Antalya'da tarih boyunca farklılıkların huzur ve güven içinde yaşadığını vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, 'Bugün sizlerle olmaktan, enerjinizi yüreğimde hissetmekten, sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Diğer görev yaptığım illerde olduğu gibi Antalya'da da Ramazan ayı boyunca toplumumuzun her kesimiyle buluşmaya, kucaklaşmaya, sohbet edip dertlerini, sorunlarını dinlemeye gayret ediyorum. Antalya'mız; tarih boyunca farklılıkların huzur ve güven içinde yaşadığı, birlikte yaşama kültürünün geliştiği örnek bir şehir olmuştur. Yüzyıllar boyunca bu topraklarda farklı etnik kökenlerle, farklı kültürlerle, farklı inançlarla bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşadık. Bizler Yaratılanı severiz Yaradan'dan ötürü. Farklılıklarımızın bizim en büyük zenginliğimiz olduğunun bilincindeyiz. Bu yüzden her zaman ve her şartta kardeşçe, dostça huzur ve güven içinde yaşadığımız coğrafyamızda bundan sonra da aynı şekilde yaşayacağımıza yürekten inanıyorum. Birliğimizden aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz' şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı'nın konuşmanın ardından akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. Yenilen iftar yemeği ve edilen duaların ardından program sona erdi.

Vali Ersin Yazıcı'nın ev sahipliğinde düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Cengiz Büyükgebiz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya Yeni Nesil Romanlar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Fatma Şirin, mahalle muhtarları ve çok sayıda roman vatandaş katıldı.