Duisburg Alevi Toplumu (DAT) yapılan saldırıyla ilgili Almanca ve Türkçe birer basın açıklaması yaptı.

Duisburg Alevi Toplumu (DAT) adına yapılan açıklamada; ”22.12.2022 tarihinde Duisburg Alevi Toplumu olarak, Cemevimizde Maraş’ta katliama uğrayan canlarımızı andık.

Hemen akabinde Cemevimizin kapısının işaretlenerek, bize göz dağı vermeye çalışan bu insanlık dışı eylemi kabul etmiyoruz. Bu gibi saldırılar Alevi toplumunu asla yıldıramaz.

Toplumsal barışa, kardeşliğe, insan onuruna ve inanç özgürlüğüne sığmayan bu tür çirkin saldırılar tehlikeli birer provakasyondur. Tüm kamuoyundan ve yetkililerden gereken toplumsal ve hukuksal tepkiyi bekliyoruz.İnsan haklarından, demokrasiden ve barıştan yana olan tüm toplum kesimlerinin bu alçakça saldırıyı kınayacaklarından eminiz.

Her ne olursa olsun bir toplumun inanç mekanlarına saldırılar olmamalıdır. İnsanlık onurunun korunması hepimizin ana ilkesi olmalıdır” ifadesi kullanıldı.

Ayrıca dernek yönetiminin Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan’ında kendilerini arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu ve derneği ziyaret edeceğini söylediğini ifade ettiler.