Almanya'da en çok üyeye sahip Müslüman gençlik örgütü olan DİTİB Federal Gençlik Birliği (BDMJ), 9 yıldır gençlik çalışmalarını aktif yürütmektedir. Federal Gençlik Birliği Almanya'nın yaklaşık 900 cami cemaati ve 100 derneğini temsil eden gençlerin sesidir. “Müslüman gençliğin günlük yaşamını değiştirmek” vizyonu ile faaliyetlerini sürdürenBDMJ, özellikle eğitim ve öğretim alanlarında çocukların, ergenlerin ve genç yetişkinlerin ortak kararlarını ve ortak sorumluluklarını savunur. BDMJ gençleri çoğulcu toplumda yer alabilmeleri için destekler ve teşvik eder.

DİTİB gençliği önemli mesafeler kat edecek

Genel kurulda konuşan Federal Gençlik Birliği 4. Dönem Başkanı Mustafa Salih Durdubaş, gençlik temsilcilerine gayretleri için teşekkür ederek geleceğe umutla baktıklarını ifade etti. Durdubaş, “Son iki yılda kendimizi görünür kılmaya ve tabanımıza ulaşmaya çalıştık. Gençlik çalışmaları şu an rayına oturmuş durumda, bu vesileyle DİTİB gençliğinin gelecekte önemli mesafeler kat edeceğinden eminim. Eyalet, bölge ve federal gençlik derneklerinin tüm yönetim kurulu üyelerine minnettarım. DİTİB gençliğinin yapacak daha çok işi var. DİTİB gençliğinin gelişimini takip etmekten mutluluk duyuyorum. Yeni başkan Taha Taşkıran ve ekibine Allah'tan başarı ve kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Raporlarının okunması ve yönetimin ibrasının ardından seçime geçildi. 10 eyalet gençlik birliği delegesinin katıldığı genel kurulda yeni yönetim kurulu seçildi.

Aynı azimle çalışmalara devam edeceğiz

DİTİB Federal Gençlik Birliği 5. dönem yönetim kurulu başkanlığına seçilen Taha Taşkıran, yaptığı teşekkür konuşmasında, önceki yönetim kurulu üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, önümüzdeki dönemde aynı azimle çalışmalara devam edeceklerini söyledi. 

Genel Kurul sonrası BDMJ Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

Taha Taşkıran – Mimarlık Öğrencisi (Başkan)   

Tuğba Çakır – Eğitimci, Pedagojik Uzman, Çocuk Eğitimi Öğrencisi (Başkan Yardımcısı)

Furkan Bağlama – Hukuk Öğrencisi (Başkan Yardımcısı)

Cemil Kaya – İş İnsanı (Sekreter)

Mustafa Zorlu – Ofis Yöneticisi (Muhasip)

Meltem Çatmak – Hemşire, Uluslararası İşletme Öğrencisi (Yönetim Kurulu Üyesi)

Sezen Ayar – Mimarlık Öğrencisi (Yönetim Kurulu Üyesi)