Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfı'nın (MİES) 9'ncu Olağan Mütevelli Heyeti Toplantısı, 25 Nisan 2023 tarihinde yapıldı.

MİES Vakfı Mütevelli Heyeti Toplantısı'na GMİS Genel Başkan Yardımcısı ve MİES Vakfı Başkanı İsa Mutlu, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri, MİES Vakfı Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Tayfun Demir ile mütevelli heyeti üyeleri katıldı. MİES Vakfı Başkanı İsa Mutlu, MİES Vakfı'nın maden işçilerinin vakfı olduğunu belirterek, 'İmkanlar ölçüsünde üye maden işçilerimizin ve maden şehitlerimizin yüksek öğrenim gören çocuklarına burs veriyoruz. Yine maden işçilerinin çocuklarının eğitim gördükleri okullara ayni yardımlarda bulunuyoruz. Üye sayımızı ve gelirleri artırarak maden işçilerine ve çocuklarına daha çok destek vermek istiyoruz. Maden işçilerimizi vakfımıza üye olmaya davet ediyorum' dedi.

Saygı duruşu ile başlayan toplantının Divan Heyeti Başkanlığı'na Kenan Güney, yardımcılıklarına Ayça Turan, Hanife Cevher ve Sait Cinbir seçildiler. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Raporlarının okunmasının ardından kurullar ibra edildi.

Mütevelli heyeti üyeleri de maden işçileri ve onların çocuklarına daha çok katkı ve destek sağlamak için yapılması gerekenleri ifade ettiler. MİES Vakfı Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda yapılan seçimlerde MİES Vakfı Yönetim Kurulu'na Hakan Yeşil, İsa Mutlu, Yener Arslanbuğa, Yalçın Yiğit, Tayfun Demir, Kemalettin Karataş ve Sefer Karakabak seçildi.

MİES Vakfı Denetleme Kurulu ise şu isimlerden oluştu; Nuri Turpçu, Kenan Güney ve Sait Cinbir. Kurullar önümüzdeki günlerde toplanarak görev bölümü yapacaklar.