Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi hem kendi kuruluşu hem de üniversitenin kuruluşundan bu yana ilk defa TÜBİTAK-1601 BİGG projesini alarak, Uygulayıcı/Paydaş Kuruluş olmaya hak kazandı.

Projenin ilk defa Kütahya ve çevresine kazandırılmış olduğuna dikkat çeken DPÜ TTO A.Ş. Koordinatörü Prof. Dr. Ersan Öz, 'Gerek sürecin fikir bazında olgunlaşması, gerekse resmi destek sağlanması hususlarında sürekli yanımızda olan Kütahya Valimiz Ali Çelik ve Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal'a çok teşekkür ediyoruz. Projenin hazırlanmasında DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ve TTO modül sorumlusu Prof. Dr. Fatih Şen ekip kurarak bizzat vazife üstlendiler. Emekleri çok fazla' dedi.

'Başarılı bulunan projemiz destek almaya hak kazandı'

Projenin bölgesinde başvuru yapan kurumlar ile birlikte başarılı bulunarak, destek almaya hak kazandığını söyleyen Prof. Dr. Öz, 'TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BİGG), 1601 Uygulayıcı Kuruluş Programı çerçevesinde 2023-2025 döneminde BİGG olarak yeni konsorsiyum yapımızla üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.'nin projesi bölgesinde başvuru yapan kurumlar ile birlikte başarılı bulunarak, destek almaya hak kazanan proje oldu. TÜBİTAK'ın önerdiği model doğrultusunda projemiz Kütahya Dumlupınar Üniversitesi TTO A.Ş., Bilkent üniversitesi Cyberpark (yürütücü), MEF Üniversitesi ve Bilge Adam ortaklığında ve paydaşlığında yürütülecektir. Bundan sonraki faaliyetler süresince yapılan tüm çalışmalar duyurular, web sayfamızda sizlerle paylaşılarak bölgemizde girişimcilik ekosisteminin oluşturulması ve geliştirilmesi adına çalışmalar yürütülecektir. Yakında çağrıya çıkılacak projeye tüm ilgilileri davet ediyor olacağız' diye konuştu.