Nebahat Uzun- HAMBURG

27 Ocak 1999 tarihinde Hamburg'un Lurup semtindeki evlerinin önünde 10 yaşındayken kaybolan Hilal Ercan'ın kayboluşunun 24. yıldönümünde, kaybolduğu yerde düzenlenen etkinlikte vatandaşlara yeniden çağrı yapıldı. Hilal'in abisi Abbas Ercan törene, bir sanatçının hediye ettiği, üzerinde Hilal'in fotoğraf baskısının bulunduğu kazakla gelirken, “Aradan 24 yıl geçse de umudumuzu yitirmedik ve hala bize ulaşıp Hilal'imize ne olduğuyla ilgili bilgi verebilecek şahitler olduğuna inanıyoruz. Onların vicdanlarına sesleniyor, 'Lütfen bildiğiniz, duyduğunuz, gördüğünüz en ufak detayı bizimle paylaşın' diyoruz. Onun için dua edebileceğimiz bir mezarımız bile yok. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Sizin desteklerinizle belki bu acılarımız son bulacak. Bizim konu, Volkspark'ta yapılan kazı ile son bulmadı, fail kendisini güvende hissetmesin boşuna” diye seslendi.

 

Hilal'in öğlen saatlerinde kaybolduğu Elbgaustrasse alışveriş merkezinin önünde, Hilal'in kaybolduğu güne ait fotoğraf ve bilgilerin bulunduğu duvar levhasının önüne çiçekler bırakıldı, mumlar yakıldı. 24 yıldır akıbeti hakkında somut bir bilgiye ulaşılamayan Hilal Ercan için polis, savcılık ve aile, tüm imkanları seferber etmiş durumda. Şahitlerin ifadesi doğrultusunda, Hilal'in evlerinin karşısındaki Elbgaustrasse alışveriş merkezinin önündeki otoparkta zorla bir araca sürüklenerek bilinmeyen bir yere götürülmüş olduğu tahmin ediliyor.

 

20 BİN AVRO ÖDÜL

Hilal'in akıbetinin ne olduğunun açıklığa kavuşabilmesi için tanıkların ifadesine ihtiyaç duyulduğunu açıklayan yetkililer, bu konuda yardımcı olabileceklere 20 bin avroya kadar ödül verileceğini açıkladılar. Konuyla ilgili bilgi verebilecekler tüm karakollara veya 040 4286-56789 numaralı telefona başvurabilir. Hamburg tarihinin en uzun süren kayıp arama vakası olarak kayıtlara geçen Hilal Ercan'ın kaybolması vakasının baş şüphelisi, cinsel suçlar ve sübyancılıktan sabıkalı Dirk A. 2000 yılında küçük bir kız çocuğunu boğmaya çalışırken yakalanan, 7 küçük çocuğa işlediği cinsel suçlar nedeniyle 7 yıl hapis cezasına çarptırılan pedofili Dirk A., daha sonra tehlikeli cinsel suçlu olduğu gerekçesiyle kapalı psikiyatri kliniğine kapatılmıştı. Dirk A.'nın kız kardeşinin Ercan ailesiyle aynı binada oturduğu için adamın binaya girip çıkması, adamın 2005 yılında Hilal'in öldürüp gömdüğünü itiraf edip ardından ifadesini geri çekmesi, olay anıyla ilgili şahitlerin ifadeleri tüm şüpheleri Dirk A.'nın üzerine çekiyor. (Birlik Haber Ajansı-BHA)