Alman spor okulu, depremzedelere destek olmak, yaraları bir nebze olsun sarmak amacıyla başlattığı kampanyada toplanan nakdi yardımı, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Hückelhoven Camii’ne teslim etti.

Kampfschule Phra Phikanet Spor Okulu sahibi ve antrenörleri Michael Seefeld ile Irmgard Schmitz’in girişimleriyle başlatılan kumbara kampanyasına okula gelen sporcular ve aileleri katıldı. Uzun süre devam eden kampanyada toplanan nakdi yardım Michael Seefeld ve Irmgard Schmitz tarafından Hückelhoven DİTİB Camii başkan yardımcısı Hüseyin Baytekin’e teslim edildi. 

Deprem bölgesinden gelen fotoğraf ve video görüntülerinden çok etkilendiklerini dile getiren Michael Seefeld ve Irmgard Schmitz, “Okulumuzda ne yapabiliriz diye düşündük, sporcularımızla kumbara kampanyasına karar verdik. Maddi, manevi kayıplar oldu. Bizler de yaraları bir nebze sarmak adına başlattığımız nakdi kampanyaya, sporcularımızla birlikte destek olduk. Aynı şehirde yaşıyoruz, birbirimize destek olma, moral verme, acıları paylaşma zamanı” diye konuştu. 

Hückelhoven DİTİB Camii başkan yardımcısı Hüseyin Baytekin’de, aynı şehirin sakinleri ve komşuları olan Michael Seefeld ve Irmgard Schmitz’e teşekkür etti. Baytekin, “Çok incelik göstererek bir kampanya başlatılmış, çok duygulandık. Nakdi yardımın azı, çoğu olmaz. Spor okulumuz kendi imkanları dahilinde destek sağlamışlar. Spor okulumuza ve sporcularımıza şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Baytekin, DİTİB adına spor okulunun bağışını teslim aldı.